Prethodni članak
Sljedeći članak

ATRAKTIVNA NOĆ MUZEJA U KRAPINI: Posjetitelje će prevoziti oldtimeri, a u gradskoj Galeriji moći će zaigrati šah i stolni tenis

Ovogodišnja Noć muzeja u Krapini na temu sporta održavat će se na čak četiri lokacije


Malo se koji grad u Hrvatskoj, osim najvećih centara, može pohvaliti održavanjem Noći muzeja na više lokacija, ove godine čak četiri. Ovogodišnja će Noć muzeja u Krapini biti izuzetno atraktivna – najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva organizira se u Hrvatskoj po 13. Puta, a ovogodišnja je tema Muzeji i sport. Muzej krapinskih neandertalaca u Noći muzeja sudjeluje od osnivanja, već sedmu godinu zaredom. Program počinje u 18 sati, pod nazivom 'Svjetski prvak kod krapinskog pračovjeka'. – Riječ je o spektakularnom nastupu prvog pobjednika supertalenta u Hrvatskoj, višestrukog europskog i svjetskog prvaka u twirlingu, Tihomira Bendelje, mladog dečkoa iz Ludbrega koji će s europskim prvakinjama Ludbreškim mažoretkinjama, spojiti nespojivo - ples, sport, umjetnost i krapinskog pračovjeka – istaknuo je Jurica Sabol, voditelj Muzeja. Zadnji je ulazak u Muzej predviđen u 23 sata, a rezervacija ulaznica ove godine nema. - Osim ovog programa pripremili smo besplatno dijeljenje starih muzejskih publikacija, prigodnu prodaju suvenira, bit će i animacijska točka ispred muzeja. Na Noći muzeja prošle godine bilo je 1355 ljudi, što je od 18 do 23 sata velika brojka – rekao je Sabol.

U Noć muzeja po 5. puta uključuje se i Galerija grada Krapine, koja priprema program 'Sport u Krapini', u suorganizaciji s Krapinskim sportskim savezom, koji okuplja 16 klubova i udruga. - Pripremit ćemo izložbu svih članica, fotografije, pokale, sportsku opremu, priznanja, medalje, imat ćemo predavanje Dragutina Kozine uz projekciju Povijest sporta u gradu Krapini – istaknula je Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina.

Po prvi puta, u manifestaciju se uključuje i Muzej oldtimera Presečki, koji će doprinijeti atraktivnosti Noći Muzeja. - Pripremit ćemo malo iznenađenje koje ne mogu sada otkriti, ali ću najaviti da ćemo oko 21 sat prikazati jednu restautaciju Cadillaca iz Brijuna, od prve točke do sklapanja. Uz to, s dva oldtimera ćemo prevoziti posjetitelje iz Muzeja krapinskih neandertalaca do našeg muzeja, a s malim žutim autobusom od nas do Galerije, tako da ljudi koji će dolaziti u Krapinu mogu mirno parkirati na jednom mjestu i imati prijevoz odltimerima – najavio je Antun Presečki.

Saša Kundih, predsjednik Krapinskog sportskog saveza, dodao je da će se u sklopu Noći muzeja održati i utrka ulicama Krapine, pod nazivom 'Trofej Crne kraljice', na 5 i 10 km. – U Galeriji će posjetitelji imati mogućnost igranja šaha, kickboxing klub će demonstrirati borbe, a stolnoteniski klub će doći sa svojim malim stolom za stolni tenis, pa će posjetitelji će moći igrati. U manifestaciju je uključen i naš Nogometno – košarkaški muzej Yeti, privatnog vlasnika, koji se nalazi prostoru starog kolodovora, a otvoren je 2015. godine – istaknuo je Kundih, dodavši da će na otvorenju manifestacije nastupiti i mladi plesni par Antonio i Lara Pecigus.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook