Prethodni članak
Sljedeći članak

ANKETA: Većina Zagoraca Novu godinu planira dočekati doma

Ako je suditi prema odgovorima prolaznika koje smo sreli i slučajnim odabirom anketirali na našim ulicama, većina će Zagoraca i 2018., kao i mnoge godine do sad, dočekati na, očito, najpopularnijem mjestu na svijetu poznatom pod nazivom: DOMA


Nova nam godina već ozbiljno kuca na vrata, a dileme gdje dočekati, kako je mnogi zovu, najluđu noć u godini, sve su veće. Za one koji neće organizirati kućni doček ili za one koji neće otići u kakav restoran, neki gradovi i općine organizirali su dočeke na otvorenim, odnosno na trgovima.

Glazba i šator

Tako će Zabok standardno imati doček na Trgu K.Š.Gjalskog, a nastavlja se i tradicija postavljanja grijanog šatora uz bogatu gastronomsku ponudu te vatromet u ponoć. Zabočane i njihove goste zabavljat će Luna bend. I Krapina, glavni grad županije, imat će doček na središnjem trgu. Za glazbu će tamo biti zadužen domaći bend – Trnje, a kako napominju u Gradu, bit će priređen i bogat vatromet. Općina Bedekovčina jedina je općina u našoj županiji koja organizira regularni doček u ponoć. Učinili su to i prošle godine, a pokazalo se kao dobra ideja koja je naišla na odobravanje Bedekovčanaca. Doček će se ove godine održati u grijanom šatoru na prostoru tržnice, a započet će u 22 sata. U novu će godinu goste na dočeku u Bedekovčini uvesti grupa Foršuss.

U 'novu' s novim autom

Tradiciju dočeka u podne i ove godine nastavlja Marija Bistrica. Nastupit će 'Ex Band', a koncert će održati i Marko Vukes sa svojim bendom 'Share Love with Others'. Bistrički doček, osim što je u podne, poseban je i po još nečemu. Naime, u 12. 30 sati na samo Silvestrovo izvlačit će se dobitnici bogate božićne tombole gdje je glavna nagrada Hyundai i20. Doček u podne za najmlađe će pripremiti Stubičke Toplice, u sklopu Adventa u Stubakima koji organizira udruga Modus Vivendi Stubaki. Gdje god da dočekali novu 2018., mi vam želimo mnogo zdravlja, sreće i ugodnih trenutaka.

 

ANKETA: Pitali smo Zagorce gdje će dočekati novu 2018. godinu?

Vesna Hudi, (53), Zlatar:

Na sigurnom doma ću dočekati 2018. Dočeci na trgovima me ne zanimaju, imam već i dosta godina. Dođu nam djeca odnosno unuci koje pričuvamo dok mladi slave, pa ćemo u obiteljskom krugu ući u Novu.

 

Dalibor Varga (31), Donja Batina:

Doma ću dočekati Novu, u krugu obitelji. Neće biti velike fešte ni proslave, obična večera.  I prijašnjih godina smo obiteljski dočekivali Novu, samo mijenjamo lokaciju, izmjenjujemo se članovi obitelji kao domaćini, jedni kod drugih. Za gradske trgove mi je prehladno.

 

Danijela Rihtarić (35), Bedekovčina:

Ne znam još gdje ću slaviti, vjerojatno u nekom restoranu sa živom muzikom. I prijašnjih godina smo vani slavili, ne kod kuće, ako ne bude prehladno u obzir dolazi i doček na trgu, nisam kućni tip. Ako ću čekati Novu na trgu, bit će to zagrebački, tamo je najljepše.

 

Mirjana Hopek (44), Belec:

Novu godinu planiram dočekati doma kod kuće sa svojom obitelji. Ove godine ne planiramo zvati prijatelje niti posebno slaviti, pošto smo imali smrtni slučaj u obitelji, pa ne vjerujem da će biti veliko slavlje.

 

Goran Jakšić (33), Gornja Stubica:

Doma ću dočekati Novu godinu. I inače je to običaj, većinom smo doma. Dočeci na gradskim trgovima nas ne zanimaju. Doma ćemo biti mi i djeca i to je to.

 

Zdenko Borovčak (59), Jakuševac Zabočki:

Ja sam doma, ništa ne planiram, nikakvu feštu. Tata je bolestan, mama je umrla i ne možemo tatu ostaviti samog, a mladi, djeca će ići po svojim proslavama. Obiteljski i miran doček.

 

Krešo Plukavec (50), Mihovljan:

Novu godinu dočekat ću kod kuće. Na burzi sam i nema računice za neke izlaske. Bit će obitelj, prijatelji, nešto ćemo složiti, pri klijeti možda, nije baš da ne bude nikakva proslava, bude veselo.

 

Sanja Gregurić (52), Dubrava Zabočka:

Novu ću godinu dočekati u obiteljskom krugu, ne kod kuće, već kod brata. Bratova i moja obitelj i roditelji zajedno ćemo proslaviti. Najčešće smo u  obiteljskom krugu zajedno, jer još svi imamo malu djecu, pa nam je tako zgodnije, da smo svi zajedno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook