Prethodni članak
Sljedeći članak

ANKETA: Hoće li se Zagorci cijepiti protiv korone?

Neki bi se cijepili rado, dok drugi sumnjaju u kvalitetu i pouzdanost cjepiva


Hrvatska ima nacrt plana cijepljenja protiv koronavirusa i naručila je dovoljno cjepiva za polovicu stanovništva. Vjerojatno će prednost za cijepljenje, kao i kod gripe, imati sve ugrožene i strateški važne skupine društva. Prvo se cijepe zdravstveni radnici, potom ugrožene skupine, kronični i onkološki bolesnici te starija populacija, a nakon toga kreće cijepljenje opće populacije. Brojna se još pitanja postavljaju – koliko je cjepivo učinkovito, hoće li pružiti dugotrajniju zaštitu, hoće li biti nuspojava… No, mnogi ulažu nadu u to da će sa cjepivom stići i ‘normalniji’ život. Ima i skeptika koji su protiv cijepljenja. Kakvo mišljenje o cijepljenju imaju naši Zagorci i bi li se rado cijepili kada cjepivo konačno stigne, pokušali smo saznati u mini – anketi.

Katarina Vlahović, Stubičke Toplice

Ja se ne bih cijepila protiv korone. Mislim da treba malo duže vremena da se to cjepivo testira, nemam baš povjerenja u to. Mislim da bi moglo biti nuspojava. Nisam za to, čuvat ću se na druge načine.

 

Ivana Božinović, Zabok

Ne i ne, neću se cijepiti. Nisam se cijepila protiv ničega niti ne budem, ne vjerujem u ta cjepiva i mislim da nema potrebe. Mislim da je sve to velika izmišljotina te da od cjepljenja ne bi bilo nikakve koristi. Neću cijepti niti sebe niti svoju djecu, ništa od toga.

 

Ivan Domitrek, Zabok

Protiv korone se ipak još ne bih cijepio. Mislim da je to cjepivo nekako prebrzo zgotovljeno, bez obzira na tehniku i tehnologiju. Ne vjerujem u njega, ne da se bojim da bi mi se nešto dogodilo, nego mislim da se objektivno nije moglo u tako kratkom roku nešto kvalitetno napraviti.

 

Silvija Gajski, Oroslavje

Da, htjela bih se cijepiti kada stigne cjepivo. Cijepila sam se i protiv gripe. Kada dođe, ja sam spremna. Vjerujem da bi pomoglo, osjećala bih se sigurnije.

 

Martin Ladišić, Oroslavje

Pa, mislim da se ne bih cijepio. Nekako mi je to prebrzo došlo, mislim da cjepivo nije pouzdano i razvijeno te da se ne znaju još posljedice. Možda bi bilo i nuspojava. Ipak bih malo pričekao.

 

Stjepan Bokun, Gornja Stubica

Ja bih se rado cijepio kada dođe cjepivo, zašto ne. Sigurnije bih se osjećao. Mislim da, iako je kratki rok, da su uspjeli napraviti dobro cjepivo, pa ne bi se valjda igrali s tim. Sa cijepljenjem će se valjda konačno smiriti situacija i ljudima biti lakše.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook