Prethodni članak
Sljedeći članak

Andabaku novi rok za izgradnju 'Stubaka'; oporba: 'To je mazanje očiju Zagoraca'

Župan Kolar istaknuo je kako je riječ o zadnjem aneksu ugovora te da ih više neće biti, naglasivši da je projekt Stubaki za Zagorje važan toliko koliko za Republiku Hrvatsku Pelješki most


Sa 24 glasa za, 8 protiv i jednim suzdržanim glasom  županijski su vijećnici na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine u Krapini  izglasali Dodatak II Ugovoru o javno – privatnom partnerstvu za realizaciju zdravstveno – turističkog projekta Stubičke Toplice. Protiv je bila oporba, odnosno vijećnici HDZ-a,  A-HSP-a i ZDS-a, HSS-ov Marijan Hohnjec bio je suzdržan, a ruku za projekt Stubaki zajedno s vladajućom većinom digao je vijećnik HSS-a Dražen Čvek.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obrazlažući prijedlog zaključka vijećnicima istaknuo je da se aneksom ugovora investitor Jako Andabak obvezuje da će započeti radove na izgradnji objekata najkasnije u roku 2 godine i 6 mjeseci, računajući od dana sklapanja ovog Dodatka II. Ugovoru i završiti ga u roku od 2 godine i 6 mjeseci, računajući od dana započinjanja radova. Smatrati će se da su radovi na izgradnji objekata u okviru Projekta u cijelosti završeni izgradnjom hotelskih kapaciteta s minimalno 300 soba, wellness centra i vodenog parka sa najmanje 7 bazena.  Isto tako, ukoliko se to ne ispoštuje, privatni partner obvezuje isplatiti naknadu za pretrpljenu štetu u najvišem iznosu naknade od 1, 5 milijuna kuna. Župan Kolar još je naglasio kako je riječ o zadnjem aneksu ugovora te da smatra da je ovo zasada najbolja moguća opcija, naglasivši da je projekt Stubaki za Zagorje važan toliko koliko za Republiku Hrvatsku Pelješki most. Oporba nije bila za ovakav dodatak ugovoru, smatrajući da Andabak predugo odugovlači s ovim projektom,sumnjajući  u njegovu realizaciju uopće, zamjerivši što na Skupštinu nije došao i sam investitor Jako Andabak.  

Vijećnik A - HSP-a Stjepan Ranogajec podsjetio je, da su oni bili protiv projekta i ukazivali na nedosljednost. – Prošlo je 9 godina, a što mi danas imamo od toga u Stubičkim Toplicama? Zapušteno  i korovom obraslo polje. Pozivam aktualnu  županijsku vlast, ako nije kupljena i korumpirana neka ne produže ugovor – rekao je Ranogajec.  Stanko Belina iz ZDS-a istaknuo je kako je projekt Stubaki već trebao biti gotov. - Andabak  nas je vukao za nos cijelo vrijeme i grdo izigrao – rekao je Belina, koji je bio za to da se ugovor produži, ali  smatra da bi zaštitna klauzula trebala biti znatno veća, i iznositi 11 mil. kuna. – Sada je jasno da je ovaj projekt zaista samo bajka na dlanu – rekao je Daniel Vnuk  i postavio pitanje da li je investitor spreman i sposoban krenuti u realizaciju projekta ili kupuje vrijeme da proda vlastiti projekt. -  Čini mi se da je to sve mazanje očiju Zagoraca  i da  je Andabak Zagorke i Zagorce i župana prevezao žedne preko topličke vode – rekao je Vnuk. Nina Gradiški Zrinski iz ZDS-a  rekla je kako oni nisu protiv izgradnje, no Stubaki su već 9 godina u mraku i da se dodatak ugovoru treba mijenjati.

Marijan Hohnjec iz HSS-a rekao je kako stanovnici Stubičkih Toplica imaju čelične živce čekajući tako dugo realizaciju najavljivanog projekta, zaključivši da je potrebna veća garancija i kraći rok da se projekt realizira.  Dragutin Ranogajec  rekao je da smo ispali naivci jer je ovo već  treći aneks ugovoru, a nije zapiknuta ni jedna lopata.  - Ja bih bio najsretnija osoba uz stanovnike Stubičkih Toplica, da je projekt realiziran. Razgovarao sam i s drugim potencijalnim investitorima i nisam naišao na nikoga koji bi bio spreman u roku od 5 godina započeti i realizirati projekt u vrijednosti od 70 mil. eura. Na temelju toga, odlučili smo produžiti rok investitoru. Ali je ovo zadnji aneks ugovora, novog nema –  rekao je župan Kolar. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook