Prethodni članak
Sljedeći članak

Ambiciozna 2020. godina za Općinu Mihovljan

'Ova godina bila je uspješna za općinu Mihovljan, u tom smjeru nastavljamo i dalje', kaže načelnik Zlatko Bartolić


Druga izmjena proračuna za 2019. godinu iznosi 5.850.000 kuna s prenesenim sredstvima, rekao je načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić. Od većih projekata koji su realizirani u 2019. izdvojio je projekt asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

- Asfaltirano je tako deset dionica nerazvrstanih cesta u dužini od 3,5 kilometra u iznosu od 1.088.359,80 kuna. Sanirano je klizište uz nerazvrstanu cestu Klanečnica u iznosu od 627.406,25 kuna. Izvršila se i sanacija krova nad ulaznim stepenicama prema crkvi u vrijednosti od 102.640 kuna. Stara rasvjeta zamijenjena je novom ledom rasvjetom, investicija je stajala 81.538,39 kuna. Uređen je i dio potkrovlja općinske zgrade za arhivu u vrijednosti od 78.813,75 kuna. Izvršila se sanacija zidova kraj stepenica – prilaza crkvi u iznosu od 28.556,75 kuna – rezimirao je načelnik.

Povećan proračun

Općina Mihovljan je Zagorskom vodovodu d.o.o. sufinancirala izgradnju komunalne vodne građevine Matijeviči, Tuški i Brkovići u iznosu od 133.399,00 kuna. U tijeku je izrada projektno tehničke dokumentacije za osnivanje centra za pružanje usluga u zajednici u Mihovljanu. Sufinancirane su radne bilježnice za učenike OŠ „Ljudevit Gaj Mihovljan“ u iznosu od 41.315,99 kuna gdje je Županija sufinancirala 50% i općina 50%. U tijeku je provedba instalacije bežićnog interneta na području Općine u vrijednosti od 15.000,00 eura. Odrađivale su se komunalne usluge. Dva puta su se kosile bankine, prijevoz i razgrtanje kamenog materijala, zimska služba, održavanje groblja i javnih površina. Iz općinskog proračuna financiraju se pomoći za novorođenu djecu, sufinanciraju dječji vrtići, predškolski odgoj, prijevoz učenika u osnovnu školu, školska kuhinju socijalno ugroženim učenicima, rad udruga, daju se naknade učenicima za odličan uspjeh, daruju osnovnoškolci povodom svetog Nikole, sufinancira prijevoz učenika u srednju školu, a svim učenicima i studentima koji su podnijeli zahtjev odobrene su stipendije. Novčane pomoći daju se potrebitima obiteljima, obiteljima s više djece, osobama sa invaliditetima povodom blagdana kao i jednokratne novčane pomoći kroz cijelu godinu. Općina Mihovljan donijela je i proračun za 2020. godinu u iznosu od 16.800.000 kuna. - Razlog povećanja prvenstveno je provedba kapitalnog projekata za izgradnju dječjeg vrtića, sanacija društvenog doma, rekonstrukcija mrtvačnice, održavanje nerazvrstanih cesta – asfaltiranje i presvlačenje, izradu nogostupa i oborinske odvodnje, asfaltiranje staza na groblju, spomen ploča poginulim braniteljima, nastavak zamjene javne rasvjete sa led svjetiljkama te provedbu ostalih projekata sukladno Strategiji razvoja Općine Mihovljan – najavio je načelnik Bartolić.

Dječji vrtić

- Preko mjere Programa ruralnog razvoja za izgradnju vrtića osiguran je iznos od 7.440.000 kuna. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 8.375.000 kuna s PDV-om. U postupku prve javne nabave dobiveni je najniži iznos od 10.052.330 kuna s PDV-om). Zbog prevelike razlike od procijenjene vrijednosti išlo se u ponavljanje javne nabave. U drugom postupku javne nabave nijedan ponuditelj nije zadovoljio uvjete u javnoj nabavu. Sada je u pripremi treći postupak javne nabave – pojasnio je. 2019. godina je bila uspješna za općinu Mihovljan, kaže načelnik, jer je realizirana većina planiranih projekata. U tom smjeru se nastavlja i dalje, kaže.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook