Prethodni članak
Sljedeći članak

[AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE] Gregurović: "U Domu zdravlja u Krapini postoji problem specijalizacije liječnika i starosne strukture specijalista"

Održana je sjednica Županijske skupštine kojoj je prisustvovalo 29 vijećnika


Danas je održana sjednica Županijske skupštine kojoj je prisustvovalo 29 vijećnika. Prije početka Aktualnog sata, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Anđelko Ferek – Jambrek podnio je izvješće o stanju Krapinsko – zagorske županije tijekom pandemije koronavirusa. Nakon izlaganja načelnika Stožera, svi vijećnici su zapljeskali u znak zahvale i uspješnog obavljenog posla županijskog Stožera civilne zaštite.

 

Aktualni sat započeo je temom specijalizacije liječnika Doma zdravlja KZŽ. Zoran Gregurović (HDZ) je sve prisutne upoznao s problemom koji se događa u Domu zdravlja u Krapini. - Otkada sam vijećnik u Županijskoj skupštini, a to je nekoliko godina, kontinuirano govorim o problemu specijalizacije liječnika i starosne strukture specijalista u Domu zdravlja u Krapini. Pohvaljujem što se je raspisao natječaj za pedijatriju, radiologiju i obiteljsku medicinu, ali problem je nastao sa specijalističkom ordinacijom interne medicine, oftamologije i fizikalne medicine i rehabilitacije. Te ambulante vode liječnici koji su u mirovini i kojima je data mogućnost za rad. Ništa se nije poduzelo po pitanju raspisivanja specijalizacija. Grad Krapina bi se uključio u financiranje specijalizacije, a vjerujem da i okolne općine koje gravitiraju prema Domu zdravlja u Krapini. Ono što se je dogodilo je to da je liječnica ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije je prekinula ugovor i otišla u mirovinu. Ostali smo bez ordinacije i sedmero djelatnika, koji su ovdje, prijeti im odlazak na Zavod za zapošljavanje. Mnogo naših stanovnika nema mogućnost svakodnevnog odlaska u Krapinske Toplice ili u neku drugu bolnicu. Nužno je da se hitno nađe rješenje. Svima nam je u interesu da naši stanovnici imaju dostupnu zdravstvenu zaštitu – kazao je Gregurović dodajući kako bi mu bilo drago da se u Krapini osigura dežurstvo u Gradskoj ljekarni.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan je odgovorila na pitanje specijalizacije u Domu zdravlja u Krapini. - 31. 3. doktorica koja je radila u ordinaciji fizikalne medicine i rehabilitacije prekinula je radni odnos i tada je raspisan natječaj, nitko se još na njega nije javio. Razmišljali smo, da za to vrijeme dok se netko ne javi na natječaj, surađujemo s bolnicom u Krapinskim Toplicama i u Stubičkim Toplicama. Sama specijalizacija stoji 1.200.000 kuna - kazala je ravnateljica Dogan.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook