Prethodni članak
Sljedeći članak

AKTIVNOSTI NA FORMIRANJU SREDIŠTA ZLATAR BISTRICE: Novi centar između župne crkve i Gornjeg Brestovca

Sukladno novom Prostornom planu, otkupit će se zemljište za još jednu prometnicu između Gornjeg Brestovca i državne ceste D24, u dijelu gdje će se urediti središte mjesta


Na posljednjoj sjednici Općinsko vijeće Zlatar Bistrice prihvatilo je planove o daljnjim radovima na formiranju središta Zlatar Bistrice, a nakon sjednice načelnik Općine Žarko Miholić održao je sastanak s vlasnicima zemljišta. Vlasnici su dali svoju suglasnost za pokretanje daljnjih koraka za otkup zemljišta za još jednu prometnicu u dijelu gdje će se urediti centar mjesta, sukladno novom Prostornom planu. 

- Znači, ta prometnica bila bi između Gornjeg Brestovca i državne ceste D24, to je cesta koja izlazi iz Ulice hrvatskih branitelja, povezivala bi Kranjčevićevu ulicu s Gornje Brestovečkom. Ugovorili smo već izradu projektne dokumentacije i svega potrebnog za izdavanje građevinske dozvole, još se trebaju riješiti neke stvari vezano uz imovinsko – pravne odnose i sve će biti spremno za natječaj na proljeće – pojašnjava načelnik Žarko Miholić, koji dodaje da bi u proljeće krenuli i radovi.

– Tijekom iduće godine novu prometnicu stavili bismo u sustav makadama kako bi se njome moglo normalno prometovati. Parcelacija zemljišta napravljena je kvalitetno, tako da svaki vlasnik zemljišta ima najmanje jedno gradilište, što je važno jer je cijeli taj prostor predviđen za individualnu stambenu obiteljsku izgradnju, no postoji mogućnost i gradnje stambenih poslovnih objekata, u manjim dimenzijama, poput tihih obrta – dodaje Miholić. Treća faza bila bi ulica koja prolazi kraj Dječjeg vrtića, gdje će biti mirni dio Zlatar Bistrice s drugačijom regulacijom prometa, parkićem, šetnicama i novim ulazom u crkvu sv. Ivana Krstitelja s donje strane, koji je zapravo već ranije planski bio predviđen.

Vijeće je na posljednjoj sjednici prihvatilo i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna. – Realizacija proračuna je na razini 47 posto na godišnjoj razini, što pokazuje realnost planiranja proračuna, povećani su prihodi od poreza na preko 70 posto, pa očekujemo da bi realizacija proračuna mogla biti i iznad očekivanog na kraju godine, a imamo dobit u poslovanju oko milijun kuna, što garantira izvršenje svega planiranog – zadovoljan je načelnik.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook