Prethodni članak
Sljedeći članak

Ako vam je danas sparno ili se osjećate lijeno, pronašli smo razlog

U sklopu obilježavanja Dana lijenosti, stanovinci Itaguija na ulicama grada postave madrace i mreže za spavanje, a u zabavnom popratnom programu održavaju se izbor najljepše pidžame, borba jastucima i utrka kreveta na kotačićima.

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Nešto vam je današnje popodne sparno i niste za nikakv posao? Pronašli smo razlog!
Na današnji dan 1984. Godine obilježen je prvi Svjetski dan lijenosti! U Wikipediji se navodi da Svjetski dan lijenosti predstavlja posljednji dan i dan zatvaranja Festivala industrije, trgovine i kulture koji se održava u kolumbijskom gradu Itaguiju. Prvo obilježavanje dana lijenosti održano je 11. kolovoza 1984. prema zamisli Calosa Marija Montoye da građani, uz slavljenje gospodarske vitalnosti, jedan dan uspore ritam i uživaju u životu.
U sklopu obilježavanja Dana lijenosti, stanovinci Itaguija na ulicama grada postave madrace i mreže za spavanje, a u zabavnom popratnom programu održavaju se izbor najljepše pidžame, borba jastucima i utrka kreveta na kotačićima. Sâm festival i Dan lijenosti tijekom vremena su postali zaštitnim znakom rada i doprinijeli razvoju turizma.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook