Prethodni članak
Sljedeći članak

'Ako na Miholje sjever vuče, veliku zimu i snijeg dovuče'

Prema prvim pokazateljima, dani vikenda bi trebali proći u znaku povoljnih vremenskih prilika. Zasad se oba dana vikenda čine suhima, mogu se planirati aktivnosti na otvorenom


S obzirom da je klimatološka jesen počela s prvim danom rujna, a ona kalendarska ove subote, možemo reći da je ovakvo vrijeme primjereno dobu godine. Kiša je potpuno nadoknadila manjak iz ljetnih mjeseci, ponegdje je već sad rujan postavio nove kišne rekorde. Čini se da će lošija biti prva polovica ovog tjedna, a prema vikendu bi trebalo biti više suhog vremena.

Tokom današnjeg dana zadržat će se promjenjivo vrijeme. Zbog utjecaja ciklone bit će uglavnom oblačno, a povremeno može biti kiše, uglavnom u manjim količinama i slabijeg intenziteta, onako u naletima. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati u odnosu na ponedjeljak, samo u slučaju sunčanih razdoblja može biti malo viša, javlja portal Kad će kiša. U srijedu bi vrijeme trebalo biti dosta promjenjivo uz puno oblaka. Postojat će mogućnost za mjestimičnu kišu ili kakav pljusak, ali bit će i dužih suhih perioda, možda čak i nešto malo sunca. Ostat će relativno svježe, ali bi u slučaju kraćih sunčanih razdoblja dnevna temperatura ipak mogla biti malo ugodnija nego početkom tjedna, javlja portal Kad će kiša.

Slično vrijeme bi se moglo nastaviti i u četvrtak. Jutro prohladno uz moguću maglu koja se ponegdje može i dulje zadržati, a danju djelomično sunčano i većinom suho iako još uvijek nije sasvim sigurno pa ponegdje može pasti malo kiše. Temperatura zraka će narasti na vrijednosti između 18 i 20 Celzijevih stupnjeva. Prema prognozi portala Kad će kiša, u petak ujutro će vjerojatno biti magle uz smanjenu vidljivost, ali tijekom dana očekujemo uglavnom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Nakon hladnog jutra uz temperaturu između 5 i 10°C, danju će ipak biti malo ugodnije pa će se temperatura približiti brojci od 20 Celzijevih stupnjeva.

Prema prvim pokazateljima i prognozi portala Kad će kiša, dani vikenda bi trebali proći u znaku povoljnih vremenskih prilika. U jutarnjim satima je moguća magla koja se ponegdje može dulje zadržati ili izdići u niske oblake, ali sredinom dana i poslijepodne bi trebalo biti i sunčanih razdoblja. Zasad se oba dana vikenda čine suhima, mogu se planirati aktivnosti na otvorenom. Noći i jutra dosta prohladni, a dnevna temperatura će ovisiti o količini sunčanog vremena. Nešto promjenjivije bi ponovno moglo biti potkraj nedjelje i osobito početkom sljedećeg tjedna kad se povećava mogućnost za kišu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook