Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: "Nitko nas nije još kontaktirao u vezi toga, ali mi ćemo se vrlo rado odazvati tom pozivu"

Na jučerašnjoj pressici Nacionalnog stožera spomenuta je mogućnost da će djelatnici KB Dubrava operirati onkološke bolesnike u bolnici u Zaboku


Na novinarsko pitanje hoće li djelatnici KB Dubrava operirati onkološke bolesnike u bolnici u Zaboku, župan Krapinsko-zagorske županije je rekao da bolnicu još nitko nije kontaktirao u vezi toga, ali da će se vrlo rado odazvati tome pozivu. - To nije prvi puta da mi neku informaciju čujemo na službenoj pressici Nacionalnog stožera, a da nije Županijski stožer direktno kontaktiran, a nije ni vezano za to kontaktiran ni ravnatelj OB Zabok. Pretpostavljam da se razmišlja o tome , razmišlja se o puno stvari. Ja sam prošli tjedan imao jedan razgovor s ministrom Vilijem Berošem jer smo razmijenili neke informacije i razmišljanja oko nekih poteza koji su vezani uz borbu protiv koronavirusa. Ako postoji takvo razmišljanje unutar Nacionalnog stožera, očekujem da će se javiti prije svega ravnatelju OB Zabok koji će sa strukom dogovoriti ono se može, a što se ne može. Tu ne treba raditi nikakvu dramu oko toga jer to nije odluka koja će se dogiti preko noći. Za tu odluku treba napraviti i određene predradnje . Ako mi kao bolnica u kojem trenutku možemo pomoći i rasteretiti neke druge zdravstvene ustanove , mi ćemo se vrlo rado odazvati tom pozivu. Isto tako i mi očekujemo i pomoć od drugih kad ju budemo zatražili. – kazao je župan.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina rekao je kako se u OB Zabok operiraju tumori i da za njih to nije ništa novo. - Postoji zasigurno određeni broj onkoloških pacijenata koji su trenutno na čekanju. To nije ništa novo za nas jer OB Zabok operira tumore i operira onkološke pacijente. Naša abdominalna kirurgija uredno operira sve tumore s tog područja i mi imamo pacijente s naše županije koje na taj način zbrinjavamo - istaknuo je Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook