Prethodni članak
Sljedeći članak

Akcija Jocker: Policija uhitila 13 osoba iz dilerskog lanca


Udruženi policajci iz krapinsko-zagorske, zagrebačke i varaždinske PU, otkrili su i uhitili u utorak 13 osoba iz tih ž



Udruženi policajci iz krapinsko-zagorske, zagrebačke i varaždinske PU, otkrili su i uhitili u utorak 13 osoba iz tih županija za koje se sumnja da nabavljaju i distribuiraju više vrsta droga, među kojima je osim prirodnih poput marihuane bilo i nešto speeda te 'za sada nepoznate bijele praškaste tvari'.

Akcija kodnog imena Jocker odrađena je u suradnji sa ŽDO-om Zlatar i Upravom kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, a započela je posebnim izvidima još u siječnju ove godine. Završna akcija uslijedila je u utorak kada je uhićeno 13 osoba starih od 40 do samo 19 godina.

U sklopu akcije pretraženi su stanovi (jedanaest) i druge prostorije osumnjičenika te šest vozila. Osim droge (127,1 gram speeda, 108 grama hašiša, 22 stabljike indijske konoplje i 235 grama 'bijele praškaste materije'), pronađene su i 4 digitalne vage, jedan 'mikser', 22 mobitela te 13 kartica raznih operatera.

Iako zaplijenjena količina droge baš i nije jako velika, skupina baš i nije bezazlena što se vidi iz toga što su tijekom pretrage pronađena i dva pištolja te veća količina raznog streljiva. Tijekom akcije, ranije je od sada evidentno istih aktera, zaplijenjeno i 129,4 grama amfetamnina tzv. speeda te 50,9 grama 'trave'.

Dovršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičenici tijekom šest mjeseci od kada ih se nadzire, drogu preprodavali na području Zagorja, Zagreba i okolice te u Varaždinskoj županiji. Dilali su speed, hašiš i marihuanu, dobivenu dijelom 'iz vlastitog uzgoja'.

Sedmorica iz skupine bit će danas dovedeni pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, dok će protiv šestorice kaznena prijava biti podnesena redovnim putem.

Vrijednost oduzetih opojnih sredstava cijeni se na oko 50.000,00 kuna, dok se zarada lanca od nesretnih 13 karika procjenjuje na nekoliko stotina tisuća kuna.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook