Prethodni članak
Sljedeći članak

Agrotehničke mjere na području općine Veliko Trgovišće za sada nisu rezultirale kaznama

Općina Veliko Trgovišće nedavno je spomenute mjere revidirala, i kako je rekao načelnik Robert Greblički, osvježili


Općina Veliko Trgovišće već je prije dvije godine osmislila agrotehničke mjere kako bi se spriječilo neodržavanje poljoprivrednih površina. Nedavno su te mjere revidirali i, kako je rekao načelnik Robert Greblički, osvježili.

– Moram reći kako do sada nije bilo potrebe da svojim mještanima naplaćujemo nekakve kazne vezane uz neodržavanje poljoprivrednih i drugih parcela. Uspijevali smo u dogovoru s njima to sve uspješno riješiti – istaknuo je načelnik Greblički dodajući kako malo problema jedino imaju u gospodarskoj zoni gdje ima dosta zapuštenog zemljišta. Općina ima i svoje komunalno poduzeće Trgo kom koje za građane može vršiti čišćenje parcela.

– Svjesni smo da postoje građani koji su stariji i koji ne mogu sami očistiti. Naše je komunalno poduzeće nešto jeftinije od vanjske usluge nekog privatnika, a za one koji su u teškoj socijalnoj situaciji ili slabije platežne moći, iznos još umanjimo – rekao je trgoviški načelnik dodajući kako su kazne za one koji ne poštuju odredbe oko 1000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook