Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Mariji Bistrici u znaku Vikenda duhovne glazbe

Advent u Mariji Bistrici u trećem vikendu donosi Vikend adventskih običaja sa središnjim događajem u subotu, kada je na rasporedu 3. Adventska noć svjetla


Velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica Advent u Mariji Bistrici, nastavljena je Vikendom duhovne glazbe. Program su u subotu u podne na središnjem bistričkom trgu otvorili ŽVS KUD-a Lovro Ježek Ježice i Limena glazba bistričkog KUD-a, te gosti KUD Vinčica iz Belajskih Poljica, mjesta na Korani, 7 km od Karlovca. Nakon toga održan je prvi adventski susret zborova Matice umirovljenika Hrvatske, koji je otvorio predsjednik MUH Josip Kovačić.

Uz domaći Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica Bistričko zvono, nastupili su umirovljenički zborovi iz Vrbovca, Preloga i Križevaca. Subotnja je večer bila i u znaku velikog koncerta duhovne glazbe na kojem su uz band nastupili Alan Hržica, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, a u Caffe baru Bar.Bar upriličen je večernji rock party uz sastav Rock brijači.

Bistrička ledena bajka

Nedjeljni je program otpočeo paljenjem 2. adventske svijeće, a koju je upalio predsjednik Udruge kuburaša Marija Bistrica Željko Milički. U prigodnom programu nastupili su dječji zborovi Cvrkutić iz Svetog Križa Začretja i Vedre note iz Konjščine. A u poslijepodnevnim satima na prostoru Donjeg trga u Mariji Bistrici otvorena je i ovogodišnja bistrička ledena bajka, klizalište, koje je ove godine još malo povećano pa je veličine 8x24 metra. Na otvorenju izvedene su i dvije predstave na ledu: Ledena bajka Klizačkog kluba Medvešćak iz Zagreba i Pepeljuga, dramske grupe OŠ Marija Bistrica, a koju je pripremila prof. Anita Klemar. Klizalište je otvoreno ponedjeljkom 15-20, od utorka do četvrtka 11-21, petkom i subotom 11-22 i nedjeljom 10-20 sati, sve do 14. siječnja 2017. godine. Cijena klizanja s najmom klizaljki je 15 kn, a sa vlastitim klizaljkama 10 kn. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu. Na Badnjak i Štefanje radno vrijeme je 10-14, a na staru godinu 11-15 h.

Vikend adventskih običaja

Advent u Mariji Bistrici u trećem vikendu donosi Vikend adventskih običaja sa središnjim događajem u subotu, kada je na rasporedu 3. Adventska noć svjetla. Od 19 sati za zabavu će na trgu biti zadužena grupa Blue jeans, a od 20 sati na rasporedu je puštanje lampiona, isključivo sa prostora parkirališta iza Bluesun hotela Kaj. Nakon toga nastavlja se zabava na trgu.

No, treći adventski vikend u Mariji Bistrici ima uvod već u četvrtak, kada je od 19 sati u Bistrou ''Haustor'' na trgu na rasporedu otvorenje izložbe Željka Hudek, bistričkog slikara sa austrijskom adresom. Naziv izložbe je Bistričanci i ja, a kako samo ime govori riječ je o portretima poznatih i manje poznatih Bistričanaca. U subotu program inače počinje u 12 sati na trgu nastupima dječjih zborova Kajeki, Runolist i Kikići genijalci, a tu je i zanimljiv performans Udruge Sintoment Kolektivno tučenje orehuv. U Bluesun hotelu Kaj u 15 sati na programu je predstava: Šumski jelovnik, Dramske sekcije KUD-a Lobor i Radionica pečenja božićnih kolača. Nedjeljni program počinje u 10 sati svečanošću paljenja treće adventske svijeće, koju će upaliti članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, uz nastupe ženskih vokalnih skupina Allegre i Dora. Kao novitet tu je i Tradicionalni adventski (do)ručak, već od 9 sati, projekt kojem je producentica Lana Klingor Mihić, a sudjeluju Damir Kedžo te voditelji Frano Riđan i Martina Validžić. U 17 sati pak na rasporedu je nastup Folklornog ansambla KUD-a "Croatia" iz Zagreba, zatim Salonski plesovi s Paulinom Krizmanić i Proglašenje pobjednika nagradnog natječaja K suncu prosi vsaka roža.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook