Prethodni članak
Sljedeći članak

Advent u Mariji Bistrici 2017.

Uz tradicionalnu adventsku sajmenu i ugostiteljsku ponudu, i ovogodišnji program nudi brojne koncerte i ostala događanja


Općina Marija Bistrica i ove godine, sedmi puta zaredom, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici''.

Uz tradicionalnu adventsku sajmenu i ugostiteljsku ponudu, i ovogodišnji program nudi brojne koncerte i ostala događanja. Jedan od vrhunaca svakako bit će Adventska noć svjetla u subotu 16. prosinca, zatim veliki koncert duhovne glazbe 9. prosinca, a na kojem će nastupiti: Alan Hržica, Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac, a drugu godinu zaredom i veliki i mali uživat će u klizalištu, koja će biti otvoreno od 10. prosinca 2017. do 14. siječnja 2018. godine. Tu je i mogućnost fotografiranja, uz veliko bistričko licitarsko srce, te uz okvir za fotografiranje s motivima drvenih dječjih igračaka, te uz jedinstvene jaslice sa motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a.

Advent u Mariji Bistrici i ove godine završava spektakularnim dočekom u podne na staru godinu uz Ex band i glavnog gosta Marka Vukesa i njegov band Share Love With Others, te uz tombolu i glavni zgoditak - potpuno novi Hyundai i20. Nastavlja se i prošlogodišnja atrakcija - vožnja turističkim vlakićem do kuće sv. Nikole već prvoga vikenda, a noviteti su tradicionalni adventski (do)ručak i Bistrički badnji ručak.

Dječji i vikend starih zanata

I ove godine adventski vikendi su podijeljeni tematski, no ne u ograničavajućem smislu. Tako je prvi vikend (2. i 3. prosinca) dječji i vikend starih zanata, koji nudi pregršt programa za djecu.

Tako će u subotu od 11 do 19 i u nedjelju od 10 do 18 sati biti moguća vožnja vlakićem do kuće sv. Nikole, koja je u Centru za posjetitelje, gdje je pak u subotu od 12 do 16 sati na rasporedu Interaktivna predstava/pričaonica „Miš“ Dubravka Sidora uz Druženje i fotografiranje sa sv. Nikolo. U subotu na Trgu Pape Ivana Pavla II od 12 sati Adventsku priču ispričat će ''Šarene loptice'', a uz njih nastupit će Dječji zborovi Ilirčeki, Sv. Katarina i Sv. Ana. U 19 sati na rasporedu je svečanost paljenja prve adventske svijeće uz Adventske melodije Zdenke Kovačiček. Subotnji će program završiti uz Tamburašku večer u Caffe baru Viktorija od 21 sat.

Nedjelja donosi od 14 do 16 sat Radionicu drvenih dječjih igračaka u Centru za posjetitelje, a na trgu program počinje u 10 sati nastupom djece Dječjeg vrtića Pušlek i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Na trgu je u 13.30 na rasporedu Zumba za djecu uz Druženje i fotografiranje sa sv. Nikolom, a prije toga u 12.30 u Dvorani Božanskog milosrđa u Bistričkom Svetištu Tvornice lutaka iz Zagreba prikazat će predstavu za djecu i mlade Izgubljena brada Djeda Božićnjaka. Više informacija o bogatom programu može se pronaći na www.tz-marija-bistrica.hr, kao i na facebooku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook