Prethodni članak
Sljedeći članak

40-ak udruga i dva savjeta na tradicionalnom Sajmu udruga

Cilj Sajma je povezivanje i umrežavanje udruga s područja županije te predstavljanje rada udruga lokalnoj zajednici.


Bedekovčina je danas bila domaćin 12. Sajmu udruga Krapinsko-zagorske županije koji se održao na prostorima tržnice. Svoj rad je predstavilo 40-udruga i dva savjeta – Savjet za razvoj civilnog društva KZŽ i Savjet mladih KZŽ.
Prisutne je u ime općine Bedekovčina pozdravio zamjenik Janko Buzjak koji je izrazio veliko zadovoljstvo da je Bedekovčina već drugi put domaćin ovom sajmu.

Župan Željko Kolar nije krio zadovoljstvo radom i zalaganjem svih udruga na području županije, za koje se kako kaže, čuje u cijeloj Hrvatskoj.

- Radom udruga za opće dobro daje se posebna vrijednost za zajednicu. Županija je izdvojila 5 milijuna kuna rad udruga i razvijanje civilnog društva – istaknuo je župan i dodao kako većina udruga uspješno povlači financijska sredstva iz Europskih fondova.

Ivana Radanović ispred Mreže udruge Zagor, jednog od organizatora Sajma istaknula je značaj volontiranja za cjelokupnu zajednicu. Uz neformalno druženje za Sajam je pripremljen prigodan program koji je uključio glazbeni i kulturno-scenski nastup udruga. Nastupale su povijesno-plesna udruga “Kontea” iz Konjščine, Udruga umirovljenika Marija Bistrica, Manjinska ženska udruga “TEREM”, Udruga Bedekovčanske mažoretkinje, Udruga Magdalenić, Marko Markuš i Oroslavska plemićka mladež.

12. Sajam udruga organizirala je Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Bedekovčanskom udrugom mladih, Multimedijalnim centrom STUB-KLUB, Udrugom Petrože- Krušljevo selo, Udrugom Regenerator i Udrugom mladih Feniks. Sajam udruga ove godine provodi se uz podršku Općine Bedekovčina a sufinanciraju ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Krapinsko-zagorska županija.

Fotogaleriju sa Sajma možete pogledati OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook