Prethodni članak
Sljedeći članak

350 branitelja, njihovih obitelji i građana na 17. Sportskim igrama branitelja

- Današnji ste dan zaslužili u ratu, a ujedno ste zaslužili i da danas umjesto pušaka imate štapove za ribolov te se u miru natječete zajedno sa svojim obiteljima - rekao je zamjenik načelnika općine Bedekovčine Janko Buzjak


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jučer je povodom Dana državnosti organizirala 17. Sportske igre branitelja koje su održane na prostoru oko ribnjaka udruge.

Na otvorenju Sportskih igara nazočila je i zamjenica župana Jasna Petek koja je pozdravila okupljene branitelje i članove njihovih obitelji te im čestitala Dan državnosti. - Hrvatski sabor je prije 26 godina donio ustavnu odluku o samostalnoj Republici Hrvatskoj – to je bio osnovni preduvjet za sve ono što je slijedilo, ali za to što mi danas slavimo Dan državnosti i živimo u samostalnoj demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj zaslužni ste vi koji ste tu odluku obranili u nekoliko teških godina - istaknula je zamjenica župana za društvene djelatnosti i dodala kako Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina pomaže rad i djelovanje braniteljskih udruga. - Znate da smo izdvojili posebna sredstva kako za udruge, tako i za obilježavanje posebnih obljetnica, a naravno pomažemo i u dodatnim stvarima koje sve zajedno čine da ono što vi radite bude kompletnije i bolje. Nadam se da ćete se danas ovdje lijepo podružiti, želim vam puno uspjeha u radu, a Krapinsko-zagorske županija će i dalje biti na raspolaganju svim našim braniteljskim udrugama - rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Okupljene je pozdravio i zamjenik načelnika Bedekovčine Janko Buzjak koji je posebno istaknuo izvrstan rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina. - Današnji ste dan zaslužili u ratu, a ujedno ste zaslužili i da danas umjesto pušaka imate štapove za ribolov te se u miru natječete zajedno sa svojim obiteljima - rekao je zamjenik načelnika Buzjak te također čestitao Dan državnosti.

Predsjednik UDiVDR Bedekovčina Stjepan Sovec zahvalio je svim sudionicima na odazivu na 17. Sportske igre branitelja. - Došli smo tu da se ne zaboravi, da se družimo i proslavimo Dan državnosti - rekao je Stjepan Sovec te sve prisutne pozvao da se u Bedekovčinu na sportske igre vrate i sljedeće godine.
Na sportskim igrama je sudjelovalo oko 350 branitelja te njihovih obitelji i građana koji su se natjecali u pet disciplina – pripremanju kotlića, visećoj kuglani, streljaštvu, lovu ribe na plovak i belotu. Pokrovitelji su bili Krapinsko-zagorska županija i Općina Bedekovčina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook