Prethodni članak
Sljedeći članak

2000 zagorskih umirovljenika u Mariji Bistrici

Umirovljenici su se okupili povodom 24. susreta umirovljenika Krapinsko-zagorske županije


Danas je u Mariji Bistrici održan 24. susret umirovljenika KZŽ-e. I ove se godine okupilo oko 2000 zagorskih umirovljenika, a na središnjem bistričkom trgu najprije im se obratio predsjednik Matice umirovljenika KZŽ-e Nikola Capar, koji je između ostalog istaknuo da i sami umirovljenici svojim djelovanjem moraju doprinijeti vlastitom boljem položaju u društvu.

Nakon Capara dobrodošlicu umirovljenicima zaželio je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a obratili su im se i predsjednica županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki, zamjenica župana KZŽ Jasna Petek i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, Bistričanec Josip Kovačić, koji je svoje obraćanje, u kojem se također dotaknuo položaja umirovljenika, završio tradicionalnom željom ''Zdravlja i sreće i mirovine veće''.

Kulturno-umjetnički program tradicionalno je otvorila Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica pod ravnanjem Stjepana Šobaka, a nakon govora, bistrički KUD predstavio se Folklornom sekcijom ''Ježi'', koju je pratila Tamburaška sekcija te Mali vokalni sastav koji vodi Tatijana Lenart. Na kraju programa nastupio je i Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ''Bistričko zvono'', kojim ravna Franjo Matok. Umirovljenici su nakon programa na trgu sudjelovali pri svetoj misi koju je u Svetištu MBB-e predslavio pater Niko Bilić, a nakon toga nastavili su druženje u bistričkim i okolnim ugostiteljskim objektima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook