Prethodni članak
Sljedeći članak

[14. KOLO IV. NL-SREDIŠTE ZAGREB, TREŠNJEVKA – MLADOST] Uzbudljiv remi na Grabi

Odličnu i zanimljivu utakmicu na legendarnoj Grabi odigrali su Trešnjevka i Mladost


Odličnu i zanimljivu utakmicu na legendarnoj Grabi odigrali su Trešnjevka i Mladost. Na kraju svakom po bod, a sigurno zadovoljniji mogu biti Zabočani jer su do boda stigli s bijele točke u sudačkoj nadoknadi, a od 59. minute igrali su i s igračem manje, nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Frljužec.
Zabočani su u utakmicu ušli s puno izostanaka pa su u vatru morali Repovečki i M. Kotarski bez treninga u posljednjih nekoliko mjeseci. Zbog ozljede u igru nisu ulazili Vančina i V. Kotarski, a nije bilo ni Jurine. Unatoč tome Mladost je povela u 9. minuti. Tisanić je ukrao jednu loptu, odmah ju proslijedio do Krajačića, ovaj je pak produžio do Frljužeca koji zaobilazi stopera i vratara i sprema loptu u praznu mrežu za 0:1. Sreća je trajala dvije minute. Nakon ubačaja s desne strane Krivec vraća stvari na početak. Domaći su mogli do vodstva u 25. minuti, no Mihovilić brani kazneni udarac, nakon što je Bajs igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Imala je i Mladost odličnu šansu, ali Dlesk koji je izašao sam pred vratara, puca pokraj gola. U 57. minuti Mladost je po drugi puta povela. Akciju je započeo Šoštar, Frljužec je ubacio za Krajačića, a ovaj pogodio za 1:2. Ponovno Zabočani nisu dugo vodili. U prvom idućem napadu nakon centaršuta s lijeve strane, Horvat izbjegava zaleđe i poentira za 2:2. Da nevoju bude veću minutu kasnije Mladost nastavlja s deset igrača nakon isključenja Frljužeca. Domaći su ponovno poveli u 77. minuti nakon što je Rebić neshvatljivo ostao sam na sedam metara udaljenosti od Mihovilića, pa mu nije bilo teško zabiti za vodstvo Trešnjevke od 3:2. Mladost je opasno živjela u tim trenutcima. Mihovilić je bio sjajan, a u dva navrata spasile su ga greda i vratnica. I kako to obično u nogometu biva za promašaje stiže kazna. U posljednjim trenutcima utakmice dugi aut izveo je Draganić, Krajačić je izašao sam pred domaćeg vratar Budimira, a kako ga je s leđa sapleo Vedriš, sucu Sopiću iz Galgova nije preostalo ništa drugo nego da dosudi kazneni udarac. Loptu uzima Mihovilić, Budimir "čita stranu", ali je udarac toliko jak da je ipak završio u mreži za konačnih 3:3. U posljednjem jesenskom kolu Mladost u Zaboku dočekuje Karlovac 1919, koji je već osigurao naslova jesenskog prvaka, jer ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Trešnjevku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook