Prethodni članak
Sljedeći članak

[13. KOLO III. HNL-SREDIŠTE ZAGREB, PONIKVE – GAJ MAČE] Hat-trick Azizija za pobjedu domaćih

Nogometaši Gaja propustili su lijepu priliku da se iz Gajnica vrate s barem bodom


Na fotografiji: Tomislav Haramustek

Nogometaši Gaja propustili su lijepu priliku da se iz Gajnica vrate s barem bodom. Domaćin je svoje prilike iskoristio, Gaj je svoje brojne propustio, pa se u Mače vratio praznih rukava nakon poraza od 3:2.
Sve bitno za utakmicu dogodilo se u prvom dijelu. Gaj je odlično otvorio. Nakon ubačaja s desne strane Iskrić zabija za 0:1. No sreća nije dugo trajala. Već u idućoj minuti Sambol ruši Banovca, pa sudac Antunović pokazuje na „bijelu točku“, iako se činilo da je prekršaj bio malo izvan kaznenog prostora. Loptu uzima Azizi i sigurno pogađa za 1:1. U 15. minuti Gaj ponovno vodi. Haramustek probija lijevu stranu i ubacuje za Strabića koji je precizan za 1:2. Novi kazneni udarac domaći su opravdano dobili u 29. minuti kada je Brlečić bio nesmotren i srušio jednoga igrača Ponikvi za kazneni udarac. Horvat je ovaj puta pročitao Azizija, ali udarac je bio toliko jak da je ipak odsjeo u mreži za 2:2. Dobili su kazneni udarac i gosti, izborio ga je Iskrić u 44. minuti, no isti ga je igrač i izveo, te promašio cijela vrata. Kazna stiže u prvoj minuti nadoknade prvog dijela. Nakon ubačaja s desne strane Azizi efektno od prečke sprema loptu u mrežu za svoj hat-trick i pobjedu svoje momčadi. U nastavku je bila prava opsada vrata Orlovića. Gaj je stvorio pet-šest izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenjao. Dva puta je prijetio Haramustek, pa Iskrić i Vujica, no Orlović je uspio sačuvati svoja vrata i bodovi su ostali u Gajnicama.
Gaj trenutno drži osmu poziciju, a u idućem kolu čeka ga teško gostovanje u Petrinji kod zahuktale Mladosti koja se pobjedom protiv Zagorca u Krapini probila na drugu poziciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook