Prethodni članak
Sljedeći članak

100% ZAGORSKO: Riječki Korzo ispunili zvuci i mirisi zagorske tradicije

Na manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera Riječanima i turistima nudi se ono najbolje iz Zagorja, a sudjeluje 55 izlagača iz Krapinsko – zagorske županije


Tijekom ovog petka i subote na riječkom Korzu održava se dvodnevna manifestacija, 5. Sajamska izložba Krapinsko – zagorske županije pod nazivom '100% zagorsko'. Riječ je o manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera na kojoj se Riječanima i turistima nudi ono najbolje iz Zagorja, odnosno autohtoni  proizvodi sa zagorskih polja i brežuljaka.

Danas od osam sati ujutro na štandovima se predstavlja 55 izlagača s područja Krapinsko – zagorske županije. Korzo su ispunili brojni domaći, ali i strani turisti, a izlagači su zadovoljni interesom. Posjetiteljima su, očekivano, najzanimljivije domaće zagorske delicije, štrukli i suhomesnati proizvodi, ali vrlo rado degustiraju i kupuju i zagorska vina, likere i rakije.

- Zadovoljstvo mi je da mogu pozdraviti u ime zagorske ekipe po peti puta u Rijeci, danas je sve nekako na broj 5, 55 je izlagača, 155 izvođača, ovdje su uglavnom proizvođači koji su na našim županijskim natjecanjima osvojili prva mjesta i mi  kao Županija im dajemo mogućnost da prezentiraju svoje proizvode. Bez obzira koliko smo mi mala zemlja, na žalost nedovoljno se  dobro poznajemo, a imali smo sreće da je Grad Rijeka prepoznao taj naš entuzijazam da se ovdje u Rijeci predstavimo. Zahvaljujem gradonačelniku i mojem prijatelju Vojku Obersnelu te svim Riječanima i Riječankama i njihovim gostima na sjajnom prijemu – rekao je prilikom obilaska štandova krapinsko – zagorski župan Željko Kolar te dodao da vjeruje da će Riječani biti zadovoljni kvalitetom proizvoda i uživati u kulturno – zabavnom programu te sadržajima koji se na Korzu nude danas do 22 sata i sutra od 8 do 15 sati.

- Ono što smo isto imali u planu za ovu godinu s obzirom da nam je obljetnica, je postavljanje glazbenih orgulja koje smo poklonili Gradu Rijeci, gdje se udaraljkama dobivaju prvi taktovi himne Lijepa naša, no s obzirom na rekonstrukciju prostora u koji ulazi Grad Rijeka, nju ćemo onda službeno predstaviti sljedeće godine – dodao je župan Kolar.

Zadovoljan manifestacijom je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. - Drago mi je što već petu godinu zaredom ovdje na Korzu možemo vidjeti ovu manifestaciju. U obilasku je dosta prodavača reklo da su prodali sve što su donijeli, da moraju naručiti nove proizvode, a i brojni upiti Riječana kada će Zagorci opet doći na Korzo najbolje govore o tome koliko su Riječani prihvatili ovu manifestaciju i kolika je kvaliteta proizvoda koji se ovdje nudi. Vjerujem da ćemo s ovim nastaviti i u idućim godinama i zahvaljujem županu i njegovim suradnicima što su odabrali Rijeku za predstavljanje svoje županije kao i na poklonima koje svake godine dobivamo, od igračaka za vrtić pa do glazbene igračke koja će biti postavljena uz Most hrvatskih branitelja – istaknuo je Obersnel.

Cilj manifestacije je zajedničkim snagama kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Krapinsko - zagorsku županiju kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook