Prethodni članak
Sljedeći članak

NAČELNIK KOS: 'Potporama za poljoprivrednike želimo oživjeti poljoprivrednu proizvodnju'

Općina Sveti Križ Začretje po treći je put raspisala javni poziv za financiranje potpora u poljoprivredi


Općina Sveti Križ Začretje već treću godinu zaredom raspisuje Javni poziv za financiranje potreba u poljoprivredi na svojem području. Kako nam je rekao načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos, u sklopu navedenog poziva poljoprivrednici mogu ostvariti potpore za sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja u sektoru stočarstva (govedarstvo, svinjogojstvo, ovčarstvo, kozarstvo i sl.), potpore u sektoru ratarstva odnosno sufinanciranje nabave sadnog materijala, ulaganje u fizičku imovinu, odnosno potpore za ulaganja u objekte vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede, potpore za ekološku poljoprivrednu proizvodnju, potpore za nabavu životinja za uzgoj, subvenciju osiguranja, potpore za ulaganja u marketing i/ili trženje poljoprivrednih proizvoda i potpore za edukaciju poljoprivrednika.

Marketing vinara

- Na ovaj način Općina Sveti Križ Začretje ulaže dodatne napore u oživljavanje poljoprivredne proizvodnje na svojem području jer se s godinama se sve više i više suočavamo sa problemom zapuštenih zemljišta i padom poljoprivredne proizvodnje.
Proteklih godina, izuzev subvencija za osjemenjivanje krava i krmača, najveći interes zabilježen je u realizaciji marketinških aktivnosti domaćih vinogradara – istaknuo je načelnik Kos dodajući kako je Općina sufinancirala opremanje nekoliko poljoprivrednih objekata te nabavu opreme i životinja za poljoprivrednu proizvodnju.

Oživljavanje poljoprivrede

Po prvi puta prošle godine, objašnjava načelnik, pojedinim poljoprivrednicima sufinanciran je trošak prijave za dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije. -Nadamo se da će ove godine poljoprivrednici pokazati još veći interes za dodjelu potpora, a što će u konačnici rezultirati oživljavanjem poljoprivredne proizvodnje na našem području – zaključio je svetokriški načelnik. Valja reći da se zahtjevi mogu podnositi do 31. prosinca 2018. godine, a rješavat će se prema redoslijedu dostave potpunog zahtjeva i do utroška sredstava.

Poljoprivredne potpore koristi sve veći broj mještana

Još članaka iz "Sv. Križ Začretje"

Facebook

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazim...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program