Prethodni članak
Sljedeći članak

Zmajevci Ivan Sovec i Diana Franke najbolji sportaši u Bedekovčini

Sportska zajednica općine Bedekovčina održala 2. svečanu dodjelu nagrada najboljim sportašima


Sportska zajednica općine Bedekovčina na čelu s Mladenom Banom održala je svoju drugu svečanu dodjelu najboljim sportašicama i sportašima. Uz najbolje sportaše i sportašice, našli su se iz predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec, načelnik Bedekovčine Darko Ban, njegov zamjenik Janko Buzjak i predsjednik općinskog vijeća Bedekovčine, Željko Novosel.

Nazočnim se po običaju prvi obratio Mladen Dan, a nakon njega i predsjednik ŠZ KZŽ, Stjepan Fotivec. Fotivec je čestitao svim nagrađenima, ali i onim sportašima koji nisu nagrađeni da u idućoj godini budu još bolji.

Nakon njega za govornicu je stigao načelnik Bedekovčine, Darko Ban. On je istaknuo dobru suradnju sa SZOB i naglasio da je Bedekovčina treća po stanovništvu, ali i treća po sportskim uspjesima, odmah iz Zaboka i Krapine. Ban je naglasio da Bedekovčina izdvaja čak 5% svog proračuna za sport, što iznosi 380.000 kuna. Isto tako Ban je stavio posebnu tendenciju na rad s mladima, kako bi sport i dalje bio velika promocija za Bedekovčinu.

Najbolji sportaši Bedekovčine su članovi KBK Zmaj, Ivan Sovec i Diana Franke. Ivan Sovec čak je trostruki prvak Hrvatske u raznim kicoboxing disciplinama, baš kao i Diana Franke. Uz to su osvojili i brojna prva mjesta na raznim kupovima, a Diana Franke bila je brončana Europskom kupu.

Diana Franke i Ivan Sovec

Motkrosista Nikola Hranić, najbolji je sportaš Bedekovčine od 14-18 godine, iako se ovu sezonu uspješno nosi sa seniorima pa je tako prvak Hrvatske u supercrossu, dok ja ne PH u motokrosu osvojio drugo mjesto. I najbolja sportašica od 14-18 godina je motokrosistica, a ta je čast pripala Aleksandri Brumnjak, koja je bila 4. na PH u motorkosu, a 5. mjesto osvojila je u supercrossu.

Zmajevac Stjepan Sedak najperspektivniji je sportaš Bedekovčine, a njegova klupska kolegica Ana Sovec, najperspektivnija je sportašica. Stjepan je prvak Hrvastske u tri različite kicboxing discipline, a k tome je pridružio i pobjedu i jedno drugo mjesto na Europskom kupu. I Ana Sovec ima pobjedu u Europskom kupu, a u dvije je disciplina prvakinja Hrvatske.

Inkop najbolji u ekipnoj konkurenciji

Nogometni klub Inkop najbolji je ekipnoj konkurenciji. U sezoni 2016./2017. Inkop se okitio naslovom prvaka I. ŽNL KZŽ. Ova titula ima posebnu težinu za Poznanovčane jer je izborena na 40-godišnjicu postojanja kluba.

Najbolji iz ekipnih sportova, Dejan Končić, Borna Đurek i Nikola Jakopec

Mlađi kadeti RK Bedekovčina najbolja su ekipa od 14-18 godina. Puleni Filipa Martinića prvaci su II. Hrvatske mlađe-kadetske lige, čime su stekli pravo nastupa u elitnom prvom rangu.

Limači Tondacha pod vodstvom Matije Hercega viceprvaci su županije, a ostvaruju i odlične rezultate na raznim turnirima u županiji i van nje. Na dvoranskom prvenstvu NS KZŽ osvojili su prvo mjesto.

Iz tri najbolje ekipe logično su izabrani i najbolji pojedinci iz ekipnih sportova. Najbolji pojedinac senior tako je najbolji igrač Inkopa, Nikola Jakopec. Rukometaš Dejan Končić najbolji je sportaš od 14-18 godina. Dejan je u prošloj sezoni postigao čak 224 gola, što je u prosjeku 7 po utakmici. Borna Đurek, iz Tondacha, najbolji je sportaš iz ekipnih sportova od 10-14 godina. On je najbolji strijelac I. ŽNL u konkurenciji limača. Postigao je 35 golova.

I na kraju nagradu za fair-play primio je NK Tondach, koji čak tri sezone zaredom nije dobio ni jedan crveni karton, što je za svaki primjer.

Aleksandra Brumenjak, Nikola Hranić, Stjepan Sedak i Ana Sovec

Najbolji u 2017. godini

Najbolji sportaš: Ivan Sovec (Kicboxing klub Zmaj)

Najbolja sportašica: Diana Franke (Kicboxing klub Zmaj)

Najbolji sportaš 14-18 godina: Nikola Hranić (Moto klub Bedekovčina)

Najbolja sportašica 14-18 godina: AlekasadraBrumnjak (Moto klub Bedekovčina)

Najbolji sportaš 10-14 godina: Stjepan Sedak (Kicboxing klub Zmaj)

Najbolja sportašica 10-14 godina: Ana Sovec (Kickboxing klub Zmaj)

Najbolja seniorska ekipa: Nogometni klub InkopPoznanovec

Najbolja muška ekipa 14-18 godina: Mlađi kadeti rukometnog kluba Bedekovčina

Najbolja muška ekipa 10-14 godina: Limači nogometnog kluba Tondach

Najbolji pojedinac iz ekipe-senior: Nikola Jakopec (NK Inkop)

Najbolji pojedinac iz ekipe 14-18 godina: Dejan Končić (RK Bedekovčina)

Najbolji pojedinac iz ekipe 10-14 godina: Borna Đurek (NK Tondach)

Trofej za fair play: Nogometni klub Tondach Bedekovčina

Ivan Sovec: “Cijenim kako moralnu, tako i novčanu podršku općine, bez koje nebi mogao postizati rezultate koje postižem. Ponosan sam što sam najbolji sportaš jedne tako sportom bogate općine kao što je Bedekovčina. Od ove godine sam postao student, pa sam malo izašao iz forme, ali polako se vraćam i bit ću spreman za špicu sezone, a to su državna prvenstva.“

Diana Franke: “Uspjela sam obraniti naslov najbolje sportašice Bedekovčine od prošle godine. Hvala svima koji su glasali za mene. Puno sam trenirala, gotovo svaki dan. Najvažniji rezultat bio mi je osvajanje državnog prvenstva u disciplini K1. Nadam se da ću taj naslov obraniti i ove godine.“
Mladen Ban:“Prošla godina je rezultatski bila iznad svakog očekivanja. Tondach i Inkop dominiraju u županijskom nogometu, a u pojedinačnom sportu Zmaj ima rezultate na europskom nivou. Zadovoljan sam radom sportske zajednice, ali uvijek može bolje. Borimo se za svaku kunu, jer svaka kuna je jedna medalja više.“

Miljenko Sopina, NK Inkop: “Naša uprava je dosta mlada i ova će nam nagrada puno značiti za daljnji rad. Razmjenjujemo se na vrhu s našim općinskim rivalom Tondachom, kojem ovom prilikom čestitam na naslovu jesenskog prvaka. Ne predajemo se ni ove sezone, iako moram priznati da Tondach ima lijepu prednost. Ako ne ove, bit ćemo prvaci iduće sezone.“

Nenad Jakopec: “Puno mi znači ova nagrada. To je neko priznanje da sam na pravom putu, ali isto tako to je nagrada i mojim sugiračima. Nismo vjerovali da možemo postati prvaci I. ŽNL KZŽ, ali uspjeli smo. Ove sezone imamo nešto slabije rezultate, ali nadam se da to sve možemo nadoknaditi u nastavku sezone, ako ne uspijemo sportski ćemo čestitati Tondachu i bit će nam drago da pehar ostaje u općini.“

Jakša Arpad, trener Zmaja:“Prezadovoljan sam radom i rezultatima koje postižemo. Prošla sezona bila nam je naplodonosnija u povijesti, osvojili smo čak 14 državnih naslova, što iznad svih očekivanja. Tu su još i dva europska naslova, a medalje sa međunarodnih kupova više i ne brojimo. I ove godine bit ćemo na visokom nivou.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook