Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAVRŠEN 28. RALLY OPATIJA] Treće ekipno mjesto za Zagorje Oroslavje

Bez pravih kišnih guma, posade kluba Zagorje Oroslavje dale su koliko su mogle


Uz nastup 75 rally posada, od kojih je 60 stiglo do kraja, završeno je 28. izdanje Rallya Opatija. Konkurencija je bila prilično jaka, jer su nastupile brojne posade iz Slovenije, Mađarske, Njemačke, Italije, Danske, Grčke i naravno Hrvatske.

Pobjedu je odnijela slovenska posada Rok Turk/Blanka KacinHyundaiu i20 R5 koja je 11 brzinaca prošla u vremenu 1:03.28.3. Minutu i 33 sekunde iza njih je u Ford Fiesti R5 u cilj stigla mađarska posada AndrasHadik/Kristian Kertzes, dok je treća bila također mađarska posada KrisztianHidek/IstvanKerek u Škodi Fabii R5, koja je branila boje AK Delta sport, a ujedno je pobijedila u poretku za Prvenstvo Hrvatske.

Bez pravih kišnih guma, posade kluba Zagorje Oroslavje dale su koliko su mogle. Dario Šamec i FlorianŠalec u Peugeotu 206 RC stigli su do 30. mjesta u generalci, dok su u ukupnom poretku za PH bili osmi, a četvrti u klasi 3. Od postolja u klasi u poretku za PH dijelilo ih je nešto manje od minute.
Saša Horvat i Damir Boc (Ina Delta) sa Škodom Fabiom R4 dogurali su šestog mjesta u klasi 4, dok s u Mario Ban i Aleksandra Kovačić (AK Delta sport) zauzeli 7. mjesto u poretku za PH u klasi 5, s Peugotom 106.

Odličnu utrku su u Škodi Fabii 1.4 vozili Vedran Šipoš i Nino Bogović, no nažalost morali su odustati zbog kvara na vozilu.

U konkurenciji trinaest hrvatskih klubova, AK Zagorje Oroslavje uzelo je treće mjesto s 26 bodova. Prva je sa 68 bodova AK Opatija motorsport, dok je drugo mjesto osvojila ekipa AK Delta sport sa 61 bodom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook