Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaslužena pobjeda i vodeća pozicija odličnog Gaja

4. kolo IV. NL-središte Zagreb, GAJ MAČE – Croatia 2:0 (1:0)


U Maču se ponovno stvara jedna lijepa priča. Nakon četiri kola Gaj na kontu ima tri pobjede i remi, gol-razliku 9:0 i nogometaši Danijela Tomaškovića sasvim zasluženo s 10 bodova drže prvu poziciju, koliko ima i drugoplasirana Bistra. U 4. kolu u Maču je sa čistih 2:0 savladana Croatia, koja je odlično stajala u polju prvi dio utakmice, no gosti u 90. minuta nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac prema vratima Gaja, što najbolje oslikava stanje stvari na travnjaku.

Prvih 25 minuta je obrambeni i srednji blok gostiju odlično funkcionirao. Gaj je pokušavao igrati brzo, tražiti Iskrića i Čavalu što prije, no nije bilo puno uspjeha u toj igri. Prvi udarac na utakmici uputio je Vinčić u 25. minuti iz slobodnjaka, ali je zamalo neprecizan. Minutu kasnije aktivni Blagec odlično probija lijevo, ubacuje za Krpanca koji glavom loše zahvaća loptu i ona završava pokraj gola. U 29. minuti domaći su poveli. Oraić je uputio jednu dugu loptu i činilo se da će ju gostujući vratar Klepac bez problema ukrotiti, no ona mu je ispala, sve je to pratio budni Iskrić koji prvo pogađa stativu, no lopta mu se drugi put vraća i sprema je u praznu mrežu za 1:0, na oduševljenje domaćih navijača. Do kraja poluvremena vidjeli smo još dobru priliku Čavale, kojem je šansu kreirao stoper Trčak, no Čavala je zamalo bio neprecizan.

Kresonja završio posao

Gaj je u nastavku bio kvalitetniji, nego u prvom dijelu. Spustili su domaći loptu na zemlju i pokazali su zašto su vodeća momčad lige. U 55. minuti Iskrić je nakon kornera Blageca mogao povisiti na 2:0, no s tri metra nije uspio ugurati loptu u mrežu. Kresonja prijeti u 62. minuti, ali zamalo je neprecizan. U 76. minuti Vujica je nanizao nekoliko igrača gostiju, no lošim je udarcem završio dobru akciju. Rješenje utakmice stiglo je u 80. minuti. Odlični Oraić dobro je uposlio Kresonja, a ovaj je iz okreta s udaljenosti oko 10 metara uputio neobranjivu dijagonalu u kontra kut vratara Klepca za konačnih 2:0. Zadnju priliku na utakmici imao je kapetan Krpanec, koji je bio jedan od boljih pojedinaca kod domaćih, ali Klepac brani njegov udarac.

Na kraju sasvim zaslužena pobjeda domaćih koji sada s pravom puni nade putuju u Kutinu i imaju se pravo nadati nastavku ovog fantastičnog niza.

- Unatoč našoj zasluženoj pobjedi nije bilo lako. Gosti su čvrsta momčad, koja više igre „na mišiće“. Poveli smo nakon pogreške njihovog vratara, pa nam je malo bilo lakše. Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, dali su sve od sebe. Nadam se da ćemo nastaviti ova lijepi niz i u Kutini. Naše prvo mjesto nije slučajno, to je samo nastavak kontinuiranog rada od prošle sezone, kada je Gaj također bio među najboljim momčadima lige. Ja sam samo nastavio taj rad i nadam se da će to na kraju sve biti dobro – riječi su Danijela Tomaškovića nakon utakmice.

GAJ MAČE – CROATIA 2:0 (1:0)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 100, SUCI: Hrgović, Jurašić i Lekšić (svi iz Zagreba).

STRIJELCI: 1:0 Iskrić 29', 2:0 Kresonja 60'.

GAJ MAČE: Andreas Trčak (46' Škof), Čavala (46' Bobinec), Kreber, Krpanec, Andrija Trčak, Iskrić (60' Vujica), Blagec (80' Benčić), Vinčić, Kipa (46' Kresonja), Oraić, Ščuric. TRENER: Danijel Tomašković

CROATIA: Klepac, Stojanović (55' Antolković), Baković (64' Peteljak), Fluka, Gotal, Lukić (73' Obad), Gamilec, Pižir (49' Šaško), Novački, Grežina, Habajec. TRENER: Zlatko Koletić

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook