Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAPOČELO NATJECANJE III. HNL ZAPAD GOSTOVANJEM ZAGORCA U LABINU: Odličan ulazak u prvenstvo krapinskog kluba

Zagorec je nakon burnog ljeta, najprije ispao iz lige pa „ostal“ na račun proširenja, otišao u rudarski Labin s nešto izmijenjenim sastavom u odnosu prošlu sezonu


U prvom kolu III. HNL Zapad krapinski je klub gostovao u Labinu kod Rudara i dobrom igrom, pogotovu u drugom poluvremenu, upisao uvjerljivu pobjedu, 3:0, upisavši tri prva boda na svoj konto.

Zagorec je nakon burnog ljeta, najprije ispao iz lige pa „ostal“ na račun proširenja, otišao u rudarski Labin s nešto izmijenjenim sastavom u odnosu prošlu sezonu. Naime, klub su napustili Mislava Čunčića (Udarnik), 29-godišnji iskusni vratar Elmar Hadžić, ali i bez povremenih prvotimaca Hrvoja Cindrića (Trnje) i Roberta Marića (Belišće).
No, istovremeno klubu su pristupili, bez pretjerivanja, najznačajnije pojačanje bivši igrač Vinogradara, dijete Zagorca, ali i čovjek sa 161 nastupom u prvoj ligi za Inter i Slaven Belupo, 34-godišnji Stjepan Poljak. Osim njega, iz Mladosti Zabok stigao je i Davor Iskrić, kao najbolji strijelac tamošnje MŽNL. U kadru će za novu sezonu još biti i Jurica Hendija i Krunoslav Sedak koji su stigli iz niželigaša Oštrca, te Emanuel Andreić, dojučerašnji član slovenskog niželigaša Podlehnika. U “kvotu” mlađih igrača ulazi i Silvio Kostanjevec, dosadašnji igrač slovenskog Zavrča, te nekoliko izlaznih juniora koji su već osjetili slast igranja u prvoj ekipi prošle sezone kao što su npr. Glavač, Mlinaruć, Posilović, itd.

Sa zanimanjem smo očekivali taj prvi susret. I navijači domaćih te svakako navijači krapinskog kluba.
Prvo poluvrijeme pripalo je domaćem sastavu ali obrana Zagorca, vratar Zagorca Ranogajec i malo sreće učinili su da se na odmor otišlo nedirnutih mreža.

Naime, prvo poluvrijeme mogla je biti domaća golijada. „Val uzdaha“ uzrokovao je veliki promašaj Sebastijana Jokića iz sedme minute koji se „sjurio“ iza obrane gostiju, a onda pucao pored gola. Nakon toga je kapetan Igor Juričić imao dva „zicera“, ali je oba sjajno obranio Ranogajec.

Pri samom kraju prvog poluvremena Hendija gotovo s gol crte izbija udarac Juričića, a posljednju priliku u prvom dijelu obranio je Ranogajec Macanu.

U drugom dijelu drugačija predstava. Izgleda da je u petnaesto minutnom odmoru trenerski dvojac Vincelj - Mitrečić „ponudio svojim igračima odličnu jezikovu juhu„ tako da smo udrugom poluvremenu gledali jedan sasvim drugačiji Zagorec koji je u potpunosti nadigrao domaćina „podebljavši“ to sa tri pogotka.

Sve je započelo 30 minuta prije kraja susreta kada je Strabić probio lijevu stranu domaćina i ubacio odličnu povratnu loptu koju Smrekar rutinirano smješta u mrežu nemoćnog Pavlića. Već četiri minute kasnije sve je bilo riješeno. Stjepan Poljak izveo je korner ubacivši loptu u šesnaesterac gdje ju ju dočekao Smrekar i glavom sproveo u mrežu.
Točku na i i konačan rezultat, 0:3, postavio je Filip Hanžić iskoristivši odlično ubacivanje Poljaka, druga asistencija, i glavom loptu poslao u mrežu.

Zaista odličan ulazak u prvenstvo. Gostovanje u Labinu. Sigurna pobjeda,3 : 0. I prva tri boda u novom prvenstvu.
No, već sutra, srijeda u 17,30 sati, Zagorec čeka teška utakmica jer u krapinsku Podgoru dolazi stari znanac Špansko predvođen odličnim Butumovićem, strijelac tri pogotka u prvom kolu, koji je u prvom kolu „isprašilo“ Trnje rezultatom 4:1.


LABIN – Gradski stadion Zelenice – Gledatelja 100. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica)

RUDAR – ZAGOREC 0:3 (0:0)

Strijelci: 0:1 Smrekar (60), 0:2 Smrekar (64), 0:3 Hanžić (80)

RUDAR: Pavlić, Načinović, Marić (od 79. Fejzić), Škopac, Šurković, Macan, Juričić, Ivanović (od 65. Čudić), Kurtić, Makić, Jokić

Trener: Franko ČUPIĆ

ZAGOREC: Ranogajec, Lešković, Hendija, Konjić, Kostanjevec (od 52. Sedak), Hoić (od 46. Iskrić), Smrekar (od 68. Hanžić), Strabić, Kresonja, Poljak, Landripet

Trener: Kristijan MITREČIĆ

Još članaka iz "Sport"

Facebook