Prethodni članak
Sljedeći članak

Zapaženi rezultati AK Oroslovje i AK Rudolf Perešin na brdskoj utrci Boroša

Među prvih 10 plasirali su se Mario Špoljar (AK Oroslavje) na peto mjesto, Matija Lukina na sedmo i Nikola Škvorc (oba iz AK Rudolf Perešin) na deseto mjesto. Odličan je na 11. mjestu bio i Marko Gorički iz AK Oroslavje


Prošlu nedjelju održana je brdska utrka Boroša, koja je ujedno bila i izborno natjecanje za Europsko prvenstvo u planinskom trčanju koje će se održati u Sloveniji u Kamniku 8. srpnja. Uz to bilo je to i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Dulja staza se protezala od centra Zagreba, točnije od Trga Bana Jelačića pa sve do vrha Sljemena, dok je kraća počinjala kod tunela. I na ovoj utrci nastupilo je dosta zagorskih trkača.

Pobjedu je odnio Nikola Mikulić iz AK Svetice ispred Nikole Špoljara AK Sljeme i Ante Živkovića AK Dubrovnik. Među prvih 10 plasirali su se Mario Špoljar (AK Oroslavje) na peto mjesto, Matija Lukina na sedmo i Nikola Škvorc (oba iz AK Rudolf Perešin) na deseto mjesto. Odličan je na 11. mjestu bio i Marko Gorički iz AK Oroslavje. Još su nastupili: Ivan Lovrenčić, Emil Škudar, Damir Hršak, Stjepan Storjak, Neven Čorko, Petar Vrančić, Božidar Culej, Nino Burek, Jasmina Burek, Barbara Nežmahen, Slađana Ovčarić, Lilijana Papić i Stjepan Puh.

U ekipnom poretku kod muških prvo mjesto su osvojile AK Svetice, drugo AK Sljeme, dok su treći bili AK Rudolf Perešin. Niti minutu zaostatka iza gornjostubičke ekipe imala je ekipa AK Oroslavje na četvrtom mjestu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook