Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZANIMLJIVA PRIPREMNA UTAKMICA] Odlična Mladost nadigrala Gaj


Zanimljivu pripremnu utakmicu odigrali su Mladost i Gaj u Zaboku, a pratilo ju je čak stotinjak gledatelja, unatoč vrućem i sparnom vremenu. Zabočani su pokazali puno više i na kraju su zasluženo slavili s visokih 6:3, iako su u do 37. minute gubili s 2:0. U nastavku je Mladost odigrala odlično, postigla čak pet vrlo efektnih golova.

Zabočani su utakmicu ušli bez Mihovilića, Jurine, M. Kotarskog, Kolara, P. Turka, te poletarca Bajsa i Draganića, dok za Gaj nisu nastupili Iskrić, Ščuric i Blagec.

Gaj je bolje otvorio. Osobito je raspoložen bio Postonjski koji je pravio nered na lijevoj strani obrane Mladosti. Postonjski je ujedno i uputio prvi udarac prema vratima u 20. minuti, nakon ljepe solo akcije, no mladi Martinec bez problema je ukrotio njegov udarac. Bolju igru u prvih pola sata Gaj je okrunio pogotkom Vujice glavom, nakon što ga je odlično s desne strane poslužio Čavala. Zbilo se to u 26. minuti.

Samo četiri minute kasnije Vujica odlično pronalazi Krebera koji odično puca i Gaj i rezultat je 0:2. Nakon toga Zabočani se bude, osobito je raspoložen Ščapec-Kukina kojeg je bilo po cijelom travnjaku, a odličnim je loptama razigravao svoje suigrače. U 37. minuti V. Kotarski oštrom dijagonalom s 18 metara udaljenosti postiže pogodak za 1:2, a isti je igrač odlično poslužen od Ščapec-Kukine u 43. minuti zamalo neprecizan.

Tek što se počelo s nastavkom prvi prijeti Postonjski, no u 47. minuti stvari su vraćene na početak. Dlesk je na desnoj strani prevario dva igrač i idealno poslužio Frljužeca koji odlično pogađa za 2:2. Upravo je odluka trenera Kovjanića da V. Kotarski i Dlesk zamijene mjesta okrenula vodu na "zabočki mlin". Nastavak je bio znatno sadržaniji, osobito što se tiče domačina. Napravili su Zabočani čvrsti blok u sredini, vezni igrači domaćih puno su se više kretali, a onda su brzim loptama tražili svoja iznimno kvalitetna krila i ta se kombinacija pokazala dobitnom. Nakon odličnog pasa Ščapec-Kukine, Krajačić izlazi sam pred Horvata, no vratar Gaja odlično intervenira.

Četiri minute kasnije Škof, koji je zamijenio ozlijeđenog Horvata, još nezagrijan loše degažira jednu loptu koja dolazi do V. Kotarskog, ovaj upošljava Dleska, koji previše petlja umjesto da puca i dobra šansa domaćih propada. Uzvraća šansom Vujica iz slobodnjaka, no Martinec je siguran. Tri minute kasnije odlično s lijeve strane ubacuje Hrastinski, no udarac Krajačića glavom završava preko gola. Domaći napadač konačno namješta sprave u 68. minuti i nakon još jednog odličnog pasa Ščapec-Kukine, prekrasnim lobom savladava Škofa za 3:2. Minutu kasnije Vačnina odlično pronalazi Dleska, ovaj pak ubacuje za V. Kotarskog čiji udarac gotovo s gol-crte izbija Kralj.

Potez utakmice vidjeli smo u 73. minuti. Dlesk se odlično oslobodio svog čuvara i prekransim udarcem s 18 metara udaljenosti savladao Škofa za 4:2. Minutu kasnije Dlesk asistira V. Kotarskom, no ovaj je zamalo neprecizan. U 77. minuti V. Kotarski pokušava centrirati, no lopta se odbija od jednog igrača Gaja u mrežu za 5:2. Konačni jedan lijepi potez gostiju u nastavku dogodio se u 84. minuti kada Bobinec efektno zabija za 5:3. Dvije minute kasnije Postonjski puca iz okreta iz teške pozicije, no Martinec je ponovno na mjestu. Neposredno prije posljednjeg sučevog zvižduka Dlesk odlično probija lijevu stranu i još bolje upošljava V. Kotarskog koji postiže hat-trick za konačnih 6:3 i zasluženo slavlje domaćina.

Nakon utakmice znatno zadovoljniji naravno bio je trener Mladosti, Kovjanić, dok je pred Marijom Čehulićem još puno upitnika. Za sada se samo Postonjski pokazao pravim pojačanjem, a solidan je bio i vratar Horvat. Naravno sve će to biti puno bolje kada se priključe Iskrić, Blagec i Ščuric, no dojma smo da će Gaj želi li i dogodine ostati trećeligaš morati posegnuti za 2-3 kvalitetna pojačanja.

 

MLADOST - GAJ MAČE 6:3 (1:2)

ZABOK: igralište SRC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUDA: S. Tuđa (Zabok)

STRIJELCI: 0:1 Vujica 26', 0:2 Kreber 30', 1:2 V. Kotarski 37', 2:2 Frljužec 47', 3:2 Krajačić 67', 4:2 Dlesk 73', 5:2 V. Kotarski 77', 5:3 Bobinec 84', 6:3 V. Kotarski 89'.

MLADOST: Martinec, Srebačić, Vančina, J. Kotarski, D. Hrastinski, Ščapec-Kukina, Šoštar, V. Kotarski, Frljužec, Dlesk, Krajačić. JOŠ SU IGRALI: Belanović, Jelenčić, Tisanić. TRENER: Dražen Kovjanić

GAJ MAČE: Horvat, Oraić, Kralj, Sambol, Benčić, Kreber, Vinčić, Čavala, Dlesk, D. Vujica, Postonjski. JOŠ SU IGRALI: Škof, Krpanec, Bobinec, Kipa, Dumbović, Posarić, M. Vujica.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook