Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski šahisti donijeli tri pehara iz Varaždinskih Toplica

Na A turniru kadeta do 16 godina starosti, na kojem je nastupilo 16 šahista, prvo mjesto je sa 5,5 boda odnio Oliver Kukas, Šahovski klub Oroslavje


Na fotografiji članovi ŠK Oroslavje (s lijeva Ema Žegrec, Patrik Klapač, Fabijan Rogan i Oliver Kukas)

Minulog vikenda Varaždinske Toplice su bile domaćin trodnevnog 8. kadetskog prvenstva u šahu, te prvog otvorenog juniorskog prvenstva. Uspješno su nastupili mladi šahisti iz Zagorja, koji su se vratili s tri pehara.

Na A turniru kadeta do 16 godina starosti, na kojem je nastupilo 16  šahista, prvo mjesto je sa 5,5 boda odnio Oliver Kukas, Šahovski klub Oroslavje, inače i prošlogodišnji pobjednik ovoga turnira, ali tada do 13 godina starosti. Drugo mjesto s 5 bodova osvojio je Benjamin Kanižaj, ŠK Stridon Štrigova, koliko je skupio i Marko Novosel, ŠK Donja Stubica, na trećem mjestu. Patrik Klapač, ŠK Oroslavje, s 3,5 boda bio je šesti.

Na juniorskom turniru, na kojem je nastupilo 10 igrača, pobijedio je Matija Jančikić, ŠK Sloboda Mihovljan-Čakovec s 4,5 boda u sedam kola, a toliko je osvojio i Marko Sokolić na drugom mjestu, te Krunoslav Špoljar na petom, obojica su iz ŠK Gaj Mače. Na B kadetskom turniru do 13 godina koji je okupio 56 šahista, pobijedio je Sven Winkler, ŠK Zaprešić, sa 6,5 bodova u sedam kola.

Od zagorskih šahista, Fabijan Rogan, ŠK Oroslavje, je sa 3,5 boda bio 25., a s istim brojem bodova Gabrijel Kučko, ŠK Donja Stubica bio je 26, dok je Ema Žegrec, ŠK Oroslavje, s 3 boda bila 28. U svim kategorijama igralo se 7 kola, 30 minuta po igraču plus 30 sekundi za svaki potez.

Još članaka iz "Sport"

Facebook