Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGORSKI PLIVAČI IZVRSNI] Olimp se s Prvenstva Hrvatske vratio s 12 odličja

U Sisku održano Ljetno Prvenstvo Hrvatske za početnike Regije 4


foto: Helena Dinjar (desno)

U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i PK Sisak-Janaf na 50 metarskom bazenu ŠRC Sisak održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za početnike Regije 4. PK Olimp Zabok je put Siska otišao s dva plivača i jednom plivačicom, koji su se kući vratili sa čak 12 odličja.

Sjajan je bio Toto Šipek-Glavač koji je u godištu 2010. osvojio osam medalja.
Pobijedio je u utrkama na 100 i 400 slobodno te 200 mješovito. Drugo mjesto osvojio je na 50 i 100 leptir, 50 slobodno i 50 leđno, a na 50 prsno je bio treći.

Helena Dinjar u istom je godištu osvojila četiri medalje, a dva puta bila nadomak medalji osvojivši četvrta mjesta. Pobijedila je u utrci na 100 slobodno, druga je bila na 100 leđno i 100 leptir, a treća na 400 slobodno. Malo sportske sreće nedostajalo je za postolje na 50 slobodno i 50 leđno gdje je bila četvrta.
Patrik Kramarić (2009.) popravio je svoja osobna vremena, a najbolji plasman ostvario je na 100 slobodno osvojivši u jakoj konkurenciji 18 mjesto.

Paralelno održano i 5. i 6. kolo Lige Regije 4

Organizator je ove godine Regionalno prvenstvo za početnike u istom terminu spojio sa 5. i 6. kolom Lige iste Regije 4 koja je namijenjena starijim plivačima. Pod stručnim vodstvom profesora Ivice Androića nastupilo je 25 plivačica i plivača Olimpa. Prema propozicijama na natjecanjima lige ne dijele se medalje već skupljaju bodovi za ukupne pobjede po kategorijama. Olimpovci su ukupno osvojili 63 postolja (plasmane unutar prvih 3), od toga broja 33 prva, 15 drugih i 15 trećih mjesta.

Stopostotan učinak imali su Vili Sivec (kategorija B) sa sedam prvih mjesta i Patrik Erceg (C) sa šest prvih mjesta. Pobijedili su u svim disciplinama u kojima su i nastupili. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Hana Sivec (A) sa šest prvih i jednim drugim mjestom i Jana Pavalić (C) sa istim učinkom. Tesa Novak (B) osvojila je tri prva, tri druga i jedno treće mjesto, a Petar Pavalić (B) jedno prvo, jedno drugo i pet trećih mjesta. Emma Horvat (D) osvojila je tri prva i četiri druga mjesta . Lana Halapir (A) bila je pet puta treća, a Leon Novak (D) osvojio je jedan puta prvo mjesto i dva puta drugo. Hana Blažević (D) osvojila je jedno drugo i jedno treće mjesto, Lori Šipek Glavač (D) jedno treće mjesto kao Gašpar Futivić u (B) kategoriji i Ivan Fučkar u (D). Matija Bartol (D) bio je jednom drugi.

Unutar prvih 10 plasmana plasirali su se; Niki Horvat, Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Patrik Dinjar, Pio Žnidarec, Mihaela Kramarić, Gita Vlahek, Lea Piljek, Lucija Borošak, Nina Sinković i Enio Horvat.

Još članaka iz "Sport"

Facebook