Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKA ZIPKA: Zasluženo slavlje McCleana nakon finala za pamćenje

Završeno 37. izdanje malonogometnog turnira Zagorska zipka


Završeno je 37. izdanje malonogometnog turnira Zagorska zipka koje se u organizaciji sportske udruge „Zabočki lavovi“ održala u sportskoj dvorani osnovne škole K. Š. Gjalski u Zaboku. Finale za pamćenje u kojem su se našli McClean i Mikromont projekt završilo je rezultatom 3:2 i McCelan je tako uspio obraniti naslov. Sasvim zasluženo. Na njihov stil igre bez vratara ostale momčadi nisu imale odgovor.


U polufinalima su McClean i Mikromont lako došli do pobjeda. McClean je s čak 7:1 savladao ZIM, a Mikromont projekt s 4:1 Bio Vet. Utakmica za treće bila je vrlo zanimljiva, a u završnici je Bio Vet došao do pobjede od 4:2 protiv ZIM-a i uzeo treće mjesto.


A onda je stiglo finale, rijetko viđeno, rijetko uzbudljivo. McClean je krenuo strpljivo, Mikromont je pokušao visoko napasti. U 10. minuti Jagić je pronašao N. Bobeka na lijevoj strani, a ovaj iz kosa pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije Jagić odlično pronalazi D. Bobeka i već je 2:0. Početkom nastavka Šoštarić na asistenciju Vidičeka zabija za 2:1 i vraća neizvjesnost u utakmicu. Mikromont je pritiskao, ali Matija Bobek imao je dvije, tri čudesne obrane, a onda je u 59 sekundi prije kraja rukom zabio s gola na gol za 3:1. Petnaest sekundi kasnije Cesarec nakon šestog akumuliranog prekršaja McCleana iz kaznenog udarca s devet metara zabija za 3:2, ali za izjednačenje je bilo premalo vremena i zipka je po drugi puta za redom otišla u ruke momčadi McClean.

-Lakše je nešto osvojiti nego obraniti. Tokom cijelog turnira smo dominirali svojom specifičnom igrom golman-igrač. U finalu nam se suprostavila momčad od vrhunskih igrača malog i velikog nogometa. Jedna i druga momčad dala je sve od sebe, ali mi smo ipak teško i zasluženo dobili.- riječi su voditelja momčadi McCelan, Maria Videka.
McClean je uz pehar, medalje, zipku nagrađen novčanom nagradom od 2.000 eura, Mikromont projekt bogatiji je za 700, a Bio Vet za 300 eura.


Najboljim igračem turnira proglašen je Darko Jagić iz pobjedničke momčadi, njegov klupski kolega Matija Bobek je najbolji vratar turnira, dok je s 11 golova najbolji strijelac Filip Hanžić iz SD Đurmanec. Nagrade najboljim momčadima i pojedincima dijelili su predsjednik NS KZŽ Stjepan Merkaš i tajnik Športske zajednice KZŽ Branko Piljek.


Moramo još jednom pohvaliti suđenje na turniru. Sitnih greškica je moralo biti zbog dinamične igre na manitnele koja iziskuje veliki angažman od strane sudaca, no Branko Pajk, Damir Šešerin, Robert Iveković, Robert Šimac, Ivor Firm i Nenad Vlaisavljević odlično su odradili svoj posao.
U organizaciju je bila uključeno trideset članova udruge, a uz lavove su poseban obol dale i „lavice“, ženski članovi udruge. Organizacija još jednom na najvišem nivou. Prije finala igrači su izlazil u mraku uz efekte vatrenih stupova, za gledatelje je bila organizirana bogata nagradna igra, a najsretniji je bio dječak iz Zaboka, Maks Sadaić koji je osvojo televizor dijagonale 139 cm. Zabočki lavovi su još jednom pokazali da su majstori organizacije i vrlo dobro organizarana udruga.


-Ekipirali smo se, deset nas je više nego prošle godine i odmah nam je bilo lakše u organizaciji. Zagorska zipka je jedan veliki projekt koji će uskoro proslaviti 40 godina. Mislim da smo odradili vrhunski posao i napravili korak više. Izuzetno smo zadovoljni ovim izdanjem turnira – završnu je ocjenu dao Marko Deak, predsjednik udruge Zabočki lavovi.

 

Rezultati
Polufinale:
McClean – ZIM 7:1 (Kanceljak 4, D. Bobek, Jagić 2/Šumiga)
Mikoromont projekt – Bio Vet 4:1 (Jedvaj, Cesarec 2, Vidiček/Pulek)

Za 3. mjesto
ZIM – BIO VET 2:4
STRIJELCI: 0:1 Šlogar 5', 1:1 Sokolić 21', 1:2 Pulek 24', 2:2 Šumiga 26', 2:3 Postonjski 32', 2:4 Deak 37'.
ZIM: Škvorc, Tepuš, Šumiga, Bobek, Sokolić, M. Behin, P. Behin, Kuharić
BIO VET: Pušec, Šipek, Deak, Postonjski, Šlogar, Pulek, Leuštek, Cingulin.

FINALE:
McCLEAN – MIKROMONT PROJEKT 3:2
STRIJELCI: 1:0 N. Bobek 10, 2:0 D. Bobek 12', 2:1 Šoštarić 22', 3:1 M. Bobek 40', 3:2 Cesare 40'.
McCLEAN: M. Bobek, Kanceljak, Jagić, D. Bobek, N. Bobek, Frančina, Vujica
MIKROMONT PROJEKT: Končevski, Jedvaj, Bobinec, Švaljek, Kunštek, Malogorski, Cesarec, Vidiček, Kovačec, Cvilko, Šoštarić.

Konačni poredak:
1. McClean
2. Mikromont projekt
3. Bio Vet
4. ZIM

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook