Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec (KR) i Rudar (M) borit će se u finalu kupa u Maču

Finale kupa Nogometnog saveza KZŽ odigrat će se sutra u Maču


Sutra s početkom u 17.30 sati u Maču će u finalu kupa NS KZŽ snage odmjeriti Zagorec iz Krapine i Rudar iz Mihovljana. Prvobitno je ta utakmica trebala biti odigrana u Krapini, zbog prijenosa na HNS televiziji (407 kana MAX TV), no vodstvo NK Rudar iz Mihovljana tražilo je da se utakmica odigra na neutralnom travnjaku, pa je odabrano Mače.

NK Gaj sasvim sigurno će ponuditi ovim momčadima idealne uvjete za igru, pa ne sumnjamo da nas u Maču čeka istinski nogometni spektakl. Zagorec je veliki favorit, no u kupu se često događaju iznenađenja, a nadamo se da nas čeka neizvjestan i zanimljiv ogled u pravoj sportskoj atmosferi. Ovo finale prenosit će se na HNS televiziji, što će biti prvi put da se direktno prenosi neka službena utakmica pod okriljem NS KZŽ. Velike zasluge za to ima čelni čovjek zagorskog nogometa i član I.O. HNS-a, Stjepan Merkaš-Krojf.

Po običaju uoči finala NS KZŽ održao je službeni sastanak u svojim prostorijama u Zaboku vezan uz finale kupa. Tako smo saznali da je krapinski Zagorec nominalni domaćin i da će nastupiti u plavo-bijelim dresovima, a Rudar iz Mihovljana u bijelo-crnoj kombinaciji.

Glavni sudac utakmice biti će Ivan Kumpar, a njegovi pomoćnici Željko Tuđa i Davor Lukec. Ulogu četvrtog suca obavljat će Zdravko Fotivec, a kao i u posljednje dvije godine imat ćemo i dva suca iza gola, a tu će ulogu obaviti Martin Turčin i Filip Sinković. Delegat finala je Dario Kušan, a kontrolor suđenja naš proslavljeni nogometni sudac Alen Gerek. Službeni liječnik utakmice finala je dr. Ivica Balagović.

Još članaka iz "Sport"

Facebook