Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGOREC GOSTOVAO KOD DUGOG SELA: Sudac 'skrojio' rezultat

U 28. KOLU III. HNL ZAPAD


U 28. prvenstvenom kolu III. HNL Zapad krapinski Zagorec gostovao je u Dugom Selu kod istoimene momčadi i upisao neriješen rezultat 2:2 zahvaljujući, prije svega, sucu Jokiću iz Zagreba koji je dosudio dva jedanaesterca za domaćine, jedan promašen, vidjevši ih samo on!

Odlična utakmica Zagorca, pogotovo prvo poluvrijeme, ali sudac nije dozvolio Krapinčanima puni plijen. Trener Vincelj morao je na vrata staviti mladog devetnaestogodišnjeg Danija Vinceljaka, dolično obavio svoj posao, dok je na klupi bio šesnaestogodišnji Niko Vidović zbog ozljede prvog vratara Hrvoja Ranogajca.

Od prve minute Zagorec je pokazao da je kvalitetnija momčad i opasno  je prijetio vratima Sušaka. Takva igra isplatila se već u desetoj minuti – Turniški je napravio pravo „mali  slalom“ gotovo od svog gola do ulaska u šesnaesterac domaćin, a i kada je želio uputiti loptu do slobodnog Smrekara Marko Bubnjić je odbio loptu u korner. Udarac iz kuta izveo je Turniški ubacivši oštar centaršut na visinu deset metara od vratar domaćih gdje ju dočekuje Smrekar i rutinirano šalje u mrežu za vodstvo Zagorca i svoj 25.-ti pogodak u prvenstvu.

Već pet minuta kasnije povećanje vodstva Majcenić je odlično uposlio Strabića koji izbija pred golmana domaćih i lijepo ga prebacuje te lopta polazi prema praznoj mreži gdje ju u želji da izbije loptu u polje u vlastitu mrežu gura Mamuza iako smo dojma i da bi bez njegove „pomoći“ lopta ušla u mrežu. Sasvim zasluženo vodstvo Krapinčana.

Ipak, dvije minute kasnije i domaćini ulaze u pravu priliku – Micić izlazi sam pred Vinceljaka, ali mladi vratar Zagorca odlično reagira i brani udarac domaćeg napadača.

Unatoč nekoliko prilika Zagorca, najizrazitija je bila Hanžićeva u 45. minuti, domaćini tri minute prije odlaska na odmor uspijeva smanjiti vodstvo gostiju.

Micić je probio lijevu stranu obrane Zagorca i ubacio loptu na zadnju stativu gostujućeg gola gdje ju dočekuje kapetan domaćih Benković i lakoćom pogađa za 1:2 te se tim rezultatom odlazi na odmor.

Drugo poluvrijeme – druga priča, ali zahvaljujući glavnom sucu Jokiću iz Zagreba koji je u potpunosti promijenio kriterij, prvo poluvrijeme odsudio za udžbenike, izmislivši, točno tako kako je napisano, dva nepostojeća jedanaesterca za domaćina.

Prvi jednaesterac dosuđen je u 75. minuti. Bila je to akcija domaćina koji su ubacili loptu u šesnaesterac Zagorca nikome i na opće iznenađenje i domaćih i gostujućih igrača začuo se zvižduk koji je označavao jedanaesterac a da pri tom nije bilo niti faula niti je netko igrao rukom!

Ipak, jedanaesterac.

Izveo ga je kapetan domaćih Benković promašivši okvir gola Vinceljaka tako da je Zagorec i dalje u džepu imao tri boda.

Drugi jedanaesterac dosuđen je u prvoj  minuti sudačke nadoknade prilikom kojeg moram opisati cijeli tijek akcije do sučevog zvižduka – igrači Zagorca izbacili su loptu u aut točno na sredini igrališta, u tom trenutku pričuvni igrač Dugog Sela uzima rezervnu  loptu i baca ju po aut liniji prema šesnaestercu Zagorca, loptu uzima igrač u polju i u visini šesnaesterca Zagorca izvodi aut, ukradeno je dobrih tridesetak metara i pitam se što su radili glavni, pomoćni i četvrti sudac jer sve se to događalo u njihovoj blizini. Lopta pada na petnaest metara unutar šesnaest Zagorca, mladi Sambol kao da osjeća što će se dogoditi miče se od Ivančevića dobrih pedesetak centimetara koji pada kao „pokošen snajperom“ a  sudac Jokić još prije negoli je dodirnuo travu svira jedanaesterac !

Nevjerojatno!Da nisam bio tamo i to vidio ne bih baš bio uvjeren da je tako bilo, a bilo je!

Uostalom, najbolje o jedanestercu govori glasni povik domaćeg navijača: “Dino za ovaj pad zaslužio si Oskar !“

Marko Bubnjić bio je precizan i postavio konačan rezultat: Dugo Selo 2. Zagorec 2.

Svoj sljedeći prvenstveni susret Zagorec igra sutra u subotu, 17 sati, protiv HAŠK-a na svom terenu.

DUGO SELO – Gradski stadion – Gledatelja 100. Suci: M. Jokić (Zagreb), M. Varivoda (Zagreb), A. Jušić (Kutina).

DUGO SELO – ZAGOREC  2:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Smrekar ( 10 ); 0:2 Mamuza ( 15 – autogol ); 1:2 Benković ( 42 ); 2:2 Mar. Bubnjić ( 90+1 – 11 m ).

DUSO SELO: Sušak, Mar. Bubnjić, Martić, Bešlić, Micić ( 57. Zagorec ), Benković, Ivančević, Mat. Bubnjić, Desput, Šakić, Mamuza.. Trener: Dražen BIŠKUP

ZAGOREC: Vinceljak, Suntešić, Postonjski, Kunštek, Smrekar, Strabić ( 86. Pasariček ), Majcenić ( 73. Sedak ), Sambol, Turniški, Poljak, Hanžić ( 69. Landripet ). Trener: Kristijan MITREČIĆ

Još članaka iz "Sport"

Facebook