Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok ovog vikenda gostuje kod Splita

Ovog vikenda KK Zabok kreće u nastavak prvenstva u A-1 ligi košarkaša


Ovog vikenda utakmcama 12. kola nastavila se A-1 liga košarkaša Hrvatske. Kako su košarkaši Zaboka prvo kolo bili slobodni, ovaj vikend iskoristili su za odigravanje pripremnih utakmica protiv drugoplasirane momčadi A-2 lige-centar, Hermes Analitice i protiv Rudeša koji u istoj ligi zauzima treće mjesto. U obje utakmici Zabočani su očekivano pobijedili.

Hrvoje Vučić pravo pojačanje

U ove dvije utakmice, ali i angažmanom na treningu centar Hrvoje Vučić pokazao je da će biti pravo pojačanje za ovu momčad. Nakon odlaska Gospića, koji je na kraju završio u Ciboni, Vučićev dolazak bio je naprosto imperativ. Ako se po jutru dan poznaje Vučić bi trebao biti puno plodonosniji za igru Zaboka od Gospića, koji je postao jedno od najvećih razočaranja od kada se Zabok natječe u A-1 ligi, pa iz ove perspektive njegov odlazak u Cibonu i pomalo čudi. No vrijeme će najbolje pokazati tko je bio u pravu. Uz Vučića sa Zabokom trenira i Toni Kumanović, redovito selekcionirani junior Cibone, koji nema značajnijeg iskustva u seniorskoj košarci, a raspoloživ je na pozicijama jedan i dva. Kumanović je imao dobru rolu u drugoj četvrtini protiv Hermesa, no njegov ostanak u Zaboku još je upitan. U odnosu na početak sezone roster Zaboka bitno je promijenjen. - Hrvoja Vučića i Kumanovića imali smo u planu još ljetos, no ukazala nam se prilika da neplanirano dobijemo nekoliko kvalitetnih igrača među kojima je bio i Chris Warren. Tek trebamo vidjeti koliko će nam on biti od koristi. Od Nakića, Krstanovića, Gospića i Warrena očekivali smo puno, a na kraju smo dobili vrlo malo. Trenutno smo na tri pobjede i vrlo je važno da ih sigurno prenosimo u ligu za ostanak. Osobno očekujem puno od Hrvoja Vučića i Maria Pešuta i mislim da su oni prava pojačanja za ovu momčad.

Gostovanje u Splitu

U 13. kolu Zabok očekuje teško gostovanje u Splitu kod istoimene momčadi. Jesenas su Splićani prvi puta pobijedili u Bedekovčini u tijesnoj završnici (77:79) i ta im je pobjeda bili odskočna daska na putu prema ligi za prvaka, a još veći je korak bila gostujuća pobjeda protiv pojačanog Jollya izborena prošlo kolo. Split je apsolutni favorit u ovoj utakmici. U odnosu na utakmicu drugog kola Splićani su jači za Đuguma, Najeva i Širka, koji im se pokazao kao najveće pojačanje. Uz njih tu su još i iskusni Subotić i Dijan, te odlični Filipović. -Split već dugo nije imao tako dobru momčad. Mi nemamo što izgubiti, idemo u Split odigrati hrabru utakmicu i pokušati iznenaditi. Ako u tome i ne uspijemo neće biti smak svijeta. Važno je da u svakoj utakmici napravim korak prema naprijed u igri - završio je Črnjević.





Još članaka iz "Sport"

Facebook