Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok na bod do naslova i povratka u prvu ligu

Nastavlja se natjecanje u II. HKL-sjever


Izvršni odbor Hrvatskog kuglačkog saveza donio je odluku da će se nastaviti natjecanje u drugim hrvatskim kuglačkim ligama. Nama je posebno zanimljiva II. HKL-sjever, gdje nastupaju Zabok i Obrtnik iz Oroslavja.

Dva kola prije kraja Zabok je vodeća momčad II. HKL-sjever s 29 bodova, tri više od drugoplasirane Ciglenice. Zabok će u subotu 13. lipnja u 18 sati na kuglani ZIVT u Zaboku dočekati Cestu, dok će tjedan kasnije, točnije 20. lipnja u 15 sati u Novskoj gostovati kod ekipe Belina-Novska. Istovremeno Ciglenica će 13. lipnja biti domaćin Sireli, a 20. lipnja dočekuje Obrtnik iz Oroslavja. Zaboku je u preostale dvije utakmice dovoljan bod da bude prvak lige, pošto je u međusobnim ogledima bolji od Ciglenice. U slučaju da Ciglenica ne pobjede Sirelu, tj. da izgubi ili odigra neriješeno, Zabočani bi već 13. lipnja mogli otvoriti pobjednički šampanjac i slaviti povratak u I. B Hrvatsku kuglačku ligu-sjever.

Oroslavčani čeka naporan raspored, jer će morati i odigrati odgođenu utakmicu protiv Slavonije (17.6.). Tako će u samo tjedan dana Obrtnik iz Oroslavja morati odigrati čak tri utakmice. Startaju 13.6. u gostima kod Kutine, 17.6. dočekuju Slavoniju, a 20. 6. kao što smo već i naznačili gostuju kod Ciglenice. Iako su dugo vremena držali treću poziciju, u drugoj polovici natjecanja je došlo do malog pada, pa su Oroslavčani trenutno na šestoj poziciji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook