Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok gostuje u Zadru

Nastavlja se HT premijer liga košarkaša Hrvatske


Ovog vikenda nakon trotjedne stanke košarkaši Zaboka imat će novu službenu obavezu. U nedjelju u sklopu 22. kola HT Premijer lige Zabočani gostuju kod lidera Zadra, koji je i osvajač kupa Krešimira Ćosića. Ne moramo ni napominjati da će to biti izuzetno teško za košarkaše Ivana Tomasa, koji trenutno drže sedmu poziciju, s omjerom od 10 pobjeda i 11 poraza, koliko ima šestoplasirano Škrljevo.

Isti broj pobjeda, ali i utakmicu i poraz manje ima Šibenka na osmom mjestu, no kako stvari stoji Šibenčani će biti ispred Zaboka, jer imaju dvije pobjede u međuosobnom ogledima. Nakon 22. kola idući će se tjedan odigrati još nekoliko zaostalih utakmica, kako bi se znao konačni plasman pred treći krug, koji bi trebao startati 6. ožujka.

-Dobro nam je došao ovaj period pauze i dobro smo ga iskoristli. Čeka nas teško gostovanje kod Zadra, koji je apsolutni favorit, no ako nam se ukaže bilo kakva šansa za iznenađenje, pokušat ćemo ju iskoristiti - riječi su trenera Zaboka, Ivana Tomasa.

Novo ime Miše Diminić

Nakon paklenog tjedna početkom veljače u kojoj je u pet dana odigrao tri službene utakmice Zaboku je pauza itekako dobro došla za rekuperaciju. Došlo je i do nekih promjena u sastavu. Raskinut je ugovor s Gabrielom Marićem, dok je novi igrač Zaboka postao 208 centimetara visoki, iskusni centar Miše Diminić koji je zadnje igrao u talijanskim klubovima Basket Oderzo i Fulgor Fidenza. Zanimljivo je da je Diminić već bio član Zaboka u sezoni 2012./2013. Zabok je bio "tanak" pod košem i njegova visina i iskustvo mogla bi biti od koristi za zabočke "žute".

Parovi 22. kola:
Zadar - ZABOK (nedjelja 28.2. u 19 sati)
Šibenka - Adria Oil Škrljevo
Vrijednosnice Osijek - Sonik Puntamika
Alkar - Hermes Analitica
Gorica - Furnir
Cibona - Split

Još članaka iz "Sport"

Facebook