Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočanke pretrpjele četiri poraza, ali imale i svijetlih trenutaka

Mlade rukometašice Zaboka bile su prilično aktivne u posljednjih tjedan dana


U posljednjih tjedan dana rukometašice Zaboka pretrpjele su četiri poraza u Međužupanijskoj ligi za djevojčice U-13. Bez obzira na poraze Zabočanke ne trebaju biti nesretne jer su igrale s ekipama koje su među prvih osam na ljestvici ove lige koja broji čak 25 ekipa.

Prva zadaća im je bila vodeća Podravka i u toj utakmici nisu imale šanse za pobjedu i uvjerljivo su poražene rezultatom 30:8. Najbolje se Koprivničankama suprotstavila Ana Borovčak sa šest golova.

U idućoj utakmici Zabočanke su nesretno poražene od Podravke 2 rezultatom 15:14. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj su zaslužile barem bod. I imale su ga u rukama minutu prije kraja kada je Tea Ostojić iz sedmerca poravnala na 14:14. No na njihovu žalost primile su pogodak u samom finišu i ostale bez boda. Ana Borovčak je ponovno bila najefikasnija s 4 gola, dok su Tea Ostojić i Jana Lež pridružile po tri pogotka.

Protiv četvrtoplasirane ekipe Lige, 1234 Virovtica, Zabočanke su bile borbene, ali kvalitetnije gošće slavile su rezultatom 21:15. Raspoložena Ana Borovčak upisala je 6 golova, a Tea Ostojić i Barbara Futivić po 3 u toj utakmici.

Za kraj još jedna uzbudljiva utakmica i poraz protiv osmoplasirane ekipe Marofa 15:13. Osam minuta prije kraja utakmice Zabočanke su držale neriješen rezultat (12:12), a onda su nažalost posustale u samoj završnici. I četvrtu utakmicu za redom Ana Borovčak je sa 7 golova bila najefikasnija Zabočanka.

Zabočanke nakon osam odigranih utakmica imaju omjer od tri pobjede i pet poraza i trenutno drže 16. mjesto u ligi.

PODRAVKA – ZABOK 30:8 (17:6)

ZABOK: Piljek, Jurina, Matečić, Lazar, Ostojić 1, Ladović, Futivić 1, Markulin, Lež, Tuđa, Borovčak 6. TRENER: Zoran Despenić

ZABOK – PODRAVKA 2 14:15 (9:8)

ZABOK: Piljek, Jurina 1, Matečić, Lazar, Ostojić 3, Ladović 1, Futivić 2, Markulin, Lež 3, Tuđa, Borovčak 4. TRENER: Zoran Despenić.

1234 VIROVITICA – ZABOK 21:15 (13:7)

ZABOK: Piljek, Vančina 1, Jurina 1, Lazar, Ostojić 3, Ladović 1, Futivić 3, Markulin, Borovčak 6. TRENER: Zoran Despenić

ZABOK – MAROF 13:15 (6:8)

ZABOK: Piljek, Vančina, Horvat, Jurina, Lazar, Ostojić 2, Ladović 2, Futivić 2, Markulin, Borovčak 7. TRENER: Zoran Despenić

Još članaka iz "Sport"

Facebook