Prethodni članak
Sljedeći članak

Wildschwein zasluženi pobjednik malonogometnog turnira u Lugu Zabočkom

Za momčad Wildschwein za su nastupili nogometaši zabočke Mladosti


Završeno je još jedno izdanje malonogometnog turnira „Lug Zabočki“ u organizaciji sportske udrugu „Lug sport“. Ovoga puta najviše je uspjeha imala momčad Wildschwein za koju su nastupili nogometaši zabočke Mladosti. Oni su u finalu sa čak 5:0 pobijedili Bistro Bolte Mače za koji su nastupili nogometaši Mača. Tako je finale ponudilo zagorski derbi u kojem su ovaj puta više uspjeha imali Zabočani. Sasvim zasluženo.

Mladostaši su najteži zadatak imali u polufinalu gdje su pogotkom Hrvoja Jurine iz kaznenog udarca savladali Graditeljstvo Merkaš. Bilo je to svojevrsno finale prije finala. Još teži zadatak imali su igrači bistroa Bolte koji su poveli preko Blageca s 2:0 protiv Gornje Šemnice, no Frančina i Jakuš vratili su stvari na početak, pa je pobjednik riješen nakon izvođenja penala, gdje su više prisebnosti imali hakleri iz Mača.

Drugoplasirana momčad Bistro Bolte Mače

Na turniru je nastupilo 18 momčadi, a kvaliteta je bila na zavidnom nivou. Tako je branitelj naslova, Lug sport, ispao još u natjecanju po skupinama, a favorizirani Grafo Zabok s Iskrićem i Deakom zapeo je u četvrtfinalu.

Najboljim igračem turnira proglašen je Karlo Bobinec iz momčadi Bistro Bolte Mače, dok je sa 6 pogodaka najbolji strijelac Vinko Kotarski iz pobjedničke momčadi, a njegov klupski kolega Zoran Mihovilić i više nego zasluženo proglašen je najboljim vratarom turnira. Nagrade najboljim momčadima i pojedincima dijelio je gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek, u društvu čelnog čovjeka udruge „Lug sport“, Krunoslava Kušana. Pobjednička momčad Wildschwein uz pehar i 3500 kuna dobila je komplet dresova, drugoplasirana momčad dobila je 2.500 kuna i loptu, trećeplasirana 1.500 kuna i loptu , a četvrtoplasirana 500 kuna i loptu, dok su najbolji pojedinci nagrađeni plaketama i sponzorskim nagradama.

Zoran Mihovilić, Vinko Kotarski i Karlo Bobinec u društvu Krunoslava Kušana

- Moram pohvaliti svoju momčad. Uvijek kolektiv izbaci pojedinca, a ovaj puta sam to bio ja, idući puta će to biti jedan ili drugi brat, bratić ili netko drugi. Drago mi je što smo osvojili turnir, ovo nam je prva turnirtska pobjeda. Turnir je bio iznimno dobro kvalitetan i dobro organiziran. Vraćamo se iduće godine po obranu naslova – riječi su najboljeg strijelca turnira, Vinka Kotarskog. Zanimljivo je da su za Wildschwein igrala tri brata: Vinko, Vid i Martin Kotarski, te njihov bratić Jurica Kotarski, pa možemo kazati da je Wildschwein slavio na pogon obitelji Kotarski.

Generalni pokrovitelj turnira bio je Grad Zabok, sponzorski su turnir popratili GeoBT, City park Zabok, City caffe Zabok, Trgocentar, Honing, Meditex, Optana 22 d.o.o., Pizzeria Glorija, Interijeri Piljek, Mundus Moda d.o.o., Strahinjčica, Gradex&co d.o.o., Športska zajednica KZŽ, a medijski pokrovitelji turnira bili su Zagorski list i Radio Zabok.

Suci Alen Gamilec, Stjepan Mihaljinec i Stjepan Tuđa odlično su obavili svoj zadatak. Ne moramo ni naglašavati odličnu organizaciju turnira, ali to je u Lugu Zabočkom već jedna velika konstanta. Lug sport iz godine u godinu podiže ljestvice sve više.

Rezultati

Četvrtfinale

Gornja Šemnica – Šerfa 4:1 (Šipek 2, Frančina, Jaković/Vukić)

Grafo – Bistro Bolte Mače 1:3 p (0:0)

Graditeljstvo Merkaš – Mladost veterani 2:0 (Strabić, Dlesk)

In club – Wildschwein 0:2 (J. Kotarski, Srebačić)

 

:

Gornja Šemnica – Bistro Bolte Mače 3:5 p (2:2) (Frančina, Jakuš/Blagec 2)

Graditeljstvo Merkaš – Wildschwein 0:1 (Jurina (6 m))

 

Za 3. mjesto: Gornja Šemnice-Graditeljstvo Merkaš 0:4 (Dlesk 2, Bobek, Strabić)

FINALE

WILDSCHWEIN – BISTRO BOLTE MAČE 5:0

GLEDATELJA: 300, SUCI: Gamilec, Mihaljinec.

STRIJELCI: 1:0 V. Kotarski 2', 2:0 M. Kotarski 10', 3:0 Miihovilić 14', 4:0 Jurina 16', 5:0 V. Kotarski 17'.

WILDSCHWEIN: Mihovilić, J. Kotarski, M. Kotarski, V. Kotarski, Jurina, Srebačić. VODITELJ: M. Draganić

BISTRO BOLTE MAČE: Dumbović, Bobek, Bobinec, Kuharić, Kreber, Blagec, Vujica.

Konačni poredak: 1. Wildschwein, 2. Bistro Bolte Mače, 3. Graditeljstvo Merkaš, 4. Gornja Šemnica

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook