Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani NK Zagorec Krapina petnaesti put uzastopce osvojili naslov prvaka


Petnaest uzastopnih naslova prvaka županije. Upravo je taj uspjeh na leđima veterana NK Zagorec Krapina koji pokazuju da rad, red i disciplina donose uspjeh. Ovaj petnaesti naslov osvojili su, uostalom kao i do sada, vrlo uvjerljivo unatoč tome što je u posljednjoj utakmici prvenstva drugoplasirani Radoboj (zaostao za prvoplasiranim Zagorcem punih 20 bodova, op.a.) pružio odličan otpor prvaku igravši neriješeno 1:1.

Prvenstvena tablici pokazuje da je Zagorec u 26 kola osvojio 72 boda od mogućih 78 što daje odličan postotak od 92. Igrači Zagorca ostvarili su 23 pobjede, tri neriješena rezultata (od toga dva u prva dva kola proljeća) dok u rubrici porazi stoji jedna velika nula.

Momir Horvatek

Napadači su postigli 113 pogodaka (4,35 po utakmici) dok je obrana primila svega 23 (0,88 po susretu) što u „nekakvoj računici“ ispada da su veterani svaki susret dobili rezultatom 4:1.

Najbolji strijelac kluba (i lige) je Ivan Ivanović s 38 postignutih golova (1,47 po utakmici), a dalje slijede Mladen Šerek s 26, Nikola Štrok 24, Mario Kovačec 8, Miljenko Kunštek 6, Stjepan Kozina i Tomica Vincelj po 4 dok su po jedan pogodak postigli Robert Varjačić te Alen i Damir Ferček.

Ivan Ivanović, najbolji strijelac lige

Sastav koji je, opet, tako uvjerljivo osvojio naslov prvaka su: Danijel Končevski (11 utakmica), Davor Piljek (19), Dražen Šimunić (25), Damir Ferček (24), Alen Ferček (26), Robert Varjačić (19), Tomica Vincelj (9), Stjepan Kozina (19), Mario Kovačec (26), Zdravko Poslončec (2), MomirHorvatek (18), Kristijan Potočki (2), Rudolf Mužek (17), Milan Gorup (1), Ivan Zubić (22), Ivan Ivanović (26), Ivica Smiljanec (5), Mladen Šerek (24), Dragutin Pušelj (3), Ivica Antolić (18), Ivan Vukoja (22), Nikola Štrok (23), Marko Pastorčić (15) i Miljenko Kunštek (22). Voditelj je Slavko Tepuš dok je predstavnik kluba Dragutin Pernjek.

A. Ferček, kapetan

Ovaj rezultat veterana najvjerojatnije spada u onu rubriku „Vjerovali ili ne“ jer koliko sam se god potrudio „surfajući“ da nađem nekog sličnog u nogometnom svijetu Europe nisam uspio niti približno naći takav rezultat jer nije poanta samo u tome što su veterani 15 puta uzastopce osvojili naslov prvaka Županije već je poanta u tome da su oni svojim rezultatima pokazali i dokazali da su jedan od najboljih veteranskih ekipa Hrvatske.

Mario Kovačec

Naime, oni su na prvenstvu Hrvatske osvojili dva treća mjesta, jedno drugo, a vrhunac je bio u prošle godine kada su postali državni prvaci, a njihov igrač Ivica Antolić proglašen je najboljim igračem turnira. Ekipa Zagorca sudjelovala je i na dvoranskim prvenstvima Hrvatske gdje je postigla i još bolje uspjehe. Tako je 2009. (Malinska) osvojeno treće mjesto, u Rovinju 2015.-te drugo mjesto (Josip Goričan proglašen za najboljeg golmana turnira). Nakon toga 2016.-te u Rovinju veterani Zagorca osvajaju naslov državnih prvaka (Tomica Vincelj proglašen najboljim igračem turnira). Točku na i stavili su ove godine kada su u Metkoviću opet osvojili naslov dvoranskih državnih prvaka (Alen Ferček proglašen najboljim igračem turnira).

Dražen Šimunić

Rezimirajući ove uspjehe (dva puta državni prvaci, jednom drugi i jednom treći na državnom dvoranskom prvenstvu te dva puta treći jednom drugi i jednom državni prvaci u velikom nogometu ) slobodno mogu kazati – Oni su najveći!

Ako se spustim na nižu razinu (dvoransko prvenstvo županije) tu su rezultati još fascinantniji – jedanaest puta su se okitili naslovom prvaka, jednom su bili drugi i jednom treći dok su na prvenstvu 2017.-te ispali u četvrtfinalu uz jednu opasku – 2018. i 2019. igrali su sa po dvije momčadi s tim da je jedna od njih tih godina osvojila naslov prvaka.

Ivan Zubić

Zaista – respect !

Svakako, moram spomenuti i veterane koji u svojim vitrinama imaju svih petnaest naslova prvaka županije – Dražen Šimunić, Mario Kovačec, Ivan Zubić i Momir Horvatek.

Na kraju susreta s Radobojem pehar prvaku i medalje uručio je Stjepan Merkaš, predsjednik NS KZŽ.

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook