Prethodni članak
Sljedeći članak

Veterani Dinama odigrat će humanitarnu utakmicu sa županovom ekipom za pomoć šestogodišnjoj Ivoni

Utakmica će se odigrati 6. travnja u 19 sati u zabočkoj sportskoj dvorani


Na današnjoj konferenciji za novinare župan Željko Kolar, voditelj veterana Dinama Dalibor Poldrugač, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i otac djevojčice Ivone Knezić obavijestili su javnost da će se 6. travnja u 19 sati u Sportskoj dvorani Zabok odigrati humanitarna utakmica kojoj je cilj sakupljanje sredstava za liječenje šestogodišnje Ivone Knezić iz Klanjca.

- Kada sam nazvao Dalibora Poldrugača, trebalo nam je 30 sekundi da se dogovorimo da ćemo odigrati humanitranu utakmicu. Nadam se da će Zagorci ponovno pokazati veliko srce i napuniti zabočku sportsku dvoranu - rekao je župan Kolar dodajući kako bi za njegovu momčad mogla zaigrati i velika imena poput Roberta Prosinečkog i Željka Hohnjeca, ali i hajdukovac Mario Carević. 

Poldrugač je rekao da mu je izrazito drago što mogu pomoći Ivoni da prohoda, ali i da će za Veterane Dinama igrati igrači iz brojnih generacija poput Edina Mujčina, Marka Mlinarića, Drageca Vabeca i dr. - Drago mi je da se utakmica organizira u našoj dvorani i siguran sam da će ponovno biti puna baš kao i na prethodna tri događaja koja se se odvjala u njoj. Ovakve akcije pokazuju da sport i humanost idu ruku pod ruku, ali i pokazuje mladim naraštajima što znači biti sportaš - rekao je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek.

Ivona Knezić boluje od cerebralne paralize, a velike šanse da ponovno prohoda pruža joj terapija u dubrovčakoj poliklinici. Njen otac Krešimir rekao je kako je ona s majkom već otišla tamo te da postoje naznake da se njeno zdravstveno stanje kreće na bolje. Ganut do suza, zahvalio je svima koji su pokrenuli akciju za pomoć njegovu djetetu. - Nama je želja da skupimo novaca toliko da Ivona barem 90 do  100 dana ostane na liječenju te da prohoda i na jesen krene u školu - istaknuo je župan Kolar. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook