Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI ZAGORSKI DERBI: Gaj dočekuje Mladost

Neće biti lako ni jednima i drugima, trebat će dosta znoja i truda da im se želje ispune


Pripremne utakmice su završene, sada počinje kreševo. IV. NL-središte Zagreb započelo je u subotu 2.3. , a već u nedjelju 3.3. u Maču u 15 sati očekuje nas veliki zagorski derbi. Domaći Gaj ugostit će zabočku Mladost. Iako plasman ove dvije momčadi ne ukazuje na derbi, Gaj je drugi, a Mladost jedanesta, vjerujte bit će to jedna iznimno zanimljiva utakmica, nadamo se dobro popraćena od gledatelja – pravi praznik nogometa.

Odigravanje pripremnih utakmica Mladost je završila pozitivno pobjedom protiv Tondacha, dok je Gaj poražen u Čakovcu od Sloge 3:2. Zabočani su generalku odigrali bez Frljužeca i Deaka, a sredinom prvog dijela ozlijedio im se i Ščapec-Kukina, Gaj je pak već igrao bez Šćurica. No svi navedeni igrači najvjerojatnije će nastupiti u zagorskom derbiju, koji se ako treba igra i s „pola noge“.

- Od kada sam ja na klupi Mladosti imamo iznimno negativan skor s Gajem. No sportski se je nadati najboljem. Gaj je favorit, no naš su želje da ga iznenadimo i pobjedimo na njihovom travnjaku, a ni s remijem ne bi bili nezadovoljni – riječi su trenera Mladosti, Dražena Kovjanića.

-Unatoč pozicijama na tablici između Gaja i Mladosti nisu velike razlike u kvaliteti. Odmah u prvom kolu očekuje nas veliki lokalni derbi i tu se svašta može dogoditi. Ne znam u kakvoj je Mladost formi, ali očekujem jednu lijepu utakmicu – nadovezao se Danijel Tomašković.

Mladost je u odnosu na jesen jača za Marina Knezića, čija kvaliteta nije upitna, no bitno je da ovog igrača zaobiđu ozljede, kojima je nažalost sklon. S druge strane Gaj je napustio Andrija Trčak, koji je u Španskom, dok je Andreas Trčak teško stradao u prometnoj nesreći i trenutno je u postupku rehabilitacije, a mi mo želimo što brži oporavak. Shodno odlascima Gaj se i pojačao. Pa je tako iz Trnja stigao mladi vratar „zaštićenog godišta“ Matija Gašparić, a iz Austrije nakon što je prije toga imao uspješnu sezonu u krapinskom Zagorcu stigao je stoper Dario Suntešić.

Zabočani žele što prije u gornji dom, gdje se domaćin derbija već nalazi, ali zasigurno se u njemu želi i zadržati. Neće biti lako ni jednima i drugima, trebat će dosta znoja i truda da im se želje ispune.
Jesenas je u Zaboku bilo 0:0, a nadamo se da u Maču mreže neće mirovati, te da će mnogobrojni gledatelji doći na svoje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook