Prethodni članak
Sljedeći članak

VELIKI USPJEH ZAGORSKIH TRKAČA: Prvo i drugo mjesto na ekipnom Prvenstvu Hrvatske

Na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju ekipno prvo mjesto osvojili su trkači Atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice, dok su drugi bili trkači Atletskog kluba Zabok. Pojedinačno kod juniora prvo mjesto osvojio je Andrija Palička iz AK Rudolf Perešin.


U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatskog atletskog kluba Sveti Ante iz Poličnika u subotu 11. kolovoza je u Velikom Rujnu održano Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Seniori su trčali na stazi dugoj 13,6 kilometara, a juniori na 7 kilometara.

Još jednom su zagorski trkači pokazali da su u samom vrhu planinskog trčanja. U pojedinačnom dijelu natjecanja među prvih deset seniora plasiralo se čak šest trkača iz dva zagorska kluba, AK Rudolf Perešin i AK Zabok. Matija Lukina (AK Rudolf Perešin) je osvojio četvrto mjesto, Nikola Špoljar (AK Zabok) peto, Nikola Škvorc (AK Rudolf Perešin) šesto, Marko Gorički (AK Zabok) sedmo, Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) osmo i Mario Špoljar (AK Zabok) deseto mjesto.

Na utrci su među seniorima plasmane ostvarili Neven Čorko (AK Rudolf Perešin) te Ivan Lovrenčić, Matija Grabrovečki, Alen Čretni, Damir Hršak i Sven Šemovčan (svi AK Zabok).

Kod seniorki nastupila je samo Jelena Brezak (AK Zabok) i osvojila deseto mjesto.

Andrija Palička (AK Rudolf Perešin) osvojio je prvo mjesto kod juniora, dok je Jan Grabrovečki (AK Zabok) bio sedmi.

U ekipnom poretku prvo mjesto kod seniora osvojio je Atletski klub Rudolf Perešin, dok je Atletski klub Zabok osvojio drugo mjesto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook