Prethodni članak
Sljedeći članak

Uzbudljiv i zanimljiv derbi Gaja i Bistre završio remijem

U prekrasnom ozračju pred petsotinjak gledatelja odigran derbi IV. NL-središte Zagreb


Gaj i Bistra, jedine dvije neporažene momčadi IV. NL-središte Zagreb, odigrali su odličan i zanimljiv derbi pred petsotitnjak gledatelja. Neriješen ishod na kraju je realan. Svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme, gostima prvo, domaćinu drugo. Nogometaši iz Mača pokazali su da njihov rezultat nije plod slučajnosti i sreće, već da se itekako dobro mogu nositi i najkvalitetnijih momčad u ligi, kao što je Bistra. Nakon 644 minute Gaj je primio prvi i za sada nakon osam kola jedini pogodak u ligi, što je rekord kluba, ali vjerojatno i 4. NL-središte Zagreb i na toj činjenici Gaju treba skinuti kapu, kao i na cijelom dosadašnjem tijeku prvenstva.

Gosti su bolje otvorili. Nakon greške Kralja izborili su korner, lopta je stigla do Smolčića, a on iako je bio okružen s dva igrača, uspio ju je sprovesti u mrežu za 0:1, uz šok u gledalištu. Četiri minute kasnije Blagec odlično probija lijevo, Čavala efektno zahvaća loptu, no vratima Bistre je sjajni Đurđek, koji efektno brani. Ubačaj Blageca, na koji nitko nije išao, umalo je iznenadio Đurđeka u 33. minuti. Dvije minute kasnije Smolčić odlično centrira za Josipa Matoševića koji dobro puca glavom, no Krpanec uspjeva s gol-linije izbaciti loptu u polje. U 44. minuti istaknuo se mladi vratar Trčak koji je u jednom napadu obranio prvo udarac Aničić-Bosniću, a potom i Smolčiću. U posljednjim trenutcima prvog dijela, Tomislav Kukec po treći puta u nizu žestoko faulira Iskrića, no umjesto da je pocrvenio, u u prvom dijelu nije dobio ni žuti karton. Loptu uzima Iskrić, odlično puca, no Đurđek fantastičnom obranom sprječava izjednačenje.

Gaj se probudio u nastavku

Na početku nastavka Tomašković je odmah zamijenio Krebera, Krpanca i Kipu, koji nisu bili na razini derbija, a umjesto dobrog Trčaka, na vrata je stao iskusni Škof. Gaj je odmah preuzeo inicijativu, Bistra je iz minute u minutu sve više padala. Prvu prijetnju u 48. minuti ima Čavala, no zamalo je nepricizan. U 57. minuti aktivni Kresonja iz trka puca pokraj gola. Minutu kasnije korner s lijeve strane izvodi Blagec, a Bobinec u padu puca pokraj gola. Gledalište je proključalo u 64. minuti, kada je Kresonja sa 16-17 metara udaljenosti jakim prizemnim udarcem spremio loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Đurđeka za 1:1. Dvije minute kasnije Vujica glavom prenaša za Iskrića, ali Đurđek je ponovno na mjestu. U 77. minuti Vujica dobro puca iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali lopta pogađa vanjski dio mreže. Gosti su prijetili teko u 90. minuti iz slobodnjaka preko Škarice, no Škof je bio spreman na taj pokušaj. U drugoj minuti sudačke nadoknade prijeti Kresonja, ali da bi se savladao Đurđek, treba puno više napora. Na kraju 1:1, možda i najpravedniji ishod ovog zanimljivog derbija.

GAJ MAČE – BISTRA 1:1 (0:1)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 500, SUCI: Bertol, Grabić i Lang (svi iz Zagreba).
STRIJELCI: 0:1 Smolčić 44', 1:1 Kresonja 64'.
GAJ MAČE: Andreas Trčak (46' Škof), Čavala, Kreber (46' Martinić), Kralj, Krpanec (46' Vujica), Iskrić, Bobinec (81' Andrija Trčak), Blagec, Kipa (46' Kresonja), Oraić, Ščuric. TRENER: Danijel Tomašković
BISTRA: Đurđek, Grozdek (67' Grabušić), Ištuk, Marić, T. Kukec (67' Škarica), Smolčić (88' N. Kukec), J. Matošević (56' Vračević), Šutalo, Dežić, Aničić-Bosnić (69' M. Matošević), Šteko. TRENER: Bernard Gulić

Danijel Tomašković, trener Gaja: “Svakoj je momčadi pripalo po poluvrijeme. Gosti su bili bolji u prvom, mi u drugom, iako mislim da je naša dominacija u drugom dijelu bila izraženije od gostujuće u prvom . Štete što nismo iskoristili našu nadmoć u nastavku, ali mislim da je neriješeno realan ishod. Čestitam igračima i jedne i druge momčadi na borbenosti i htijenju. Mislim da je utakmica bila kvalitetna, a okruženje odlično. Puno gledalište je dokaz da se u Maču ima što za vidjeti i da se igra kvalitean nogomet“.

Bernard Gulić, trener Bistre:

“Da nam je netko prije utakmice ponudio neriješeno, vrlo vjerojatno bi bili zadovoljni. Imali smo nekoliko rekovalscenata u momčadi, tako da fizički nismo bili u top stanju. Mislim da moram biti zadovoljan s neriješenim, no ne mogu se oteti dojmu da smo zabili još jedan pogodak u prvom dijelu, da bi mi na kraju slavili. Gaj bi se vjerojatno još više otvorio, što bi nama dalo prostora za kontre. Ambijent je bio odličan, atmosfera užarena, ali u granicama korektnosti. Po mom mišljenju bilo je malo previše žutih kartona“.

Kristijan Kresonja, igrač Gaja:

“Sretan sam zbog pogotka, ali mogao sam postići još jedan. Znao sam da ćemo ih stisnuti u nastavku, nadao sam se i pobjedi, ali nije išlo. Važno je da nismo izbugili. I dalje smo na prvoj poziciji, a nadam se da ćemo tamo ostati i nakon gostovanja kod Gradića“.
Veno Smolčić, igrač Bistre:“Zasluženo svakome po bod. Pravi derbi, pun elana i naboja s jedne i druge strane, kako i treba biti u derbiju. Mi smo bili bolji u prvom dijelu, Gaj u nastavku i na kraju je realno ispalo. Što se tiče mog pogotka on je plod akcije koju smo uvježbavali na treningu. Iduće kolo već nas čeka novi derbi protiv Vrapča“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook