Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješno odrađene pripreme KK Zabok

Košarkaši Zaboka odradili pripreme u Termama Olimia


Iza košarkaša Zaboka su četverodnevne pripreme u Termama Olimia u kojima su odradili pet treninga i odigrali dvije pripremne utakmice. Uvjeti u Termama Olimia bili su fantastični. Klimatizirana dvorana, odličan smještaj, odlična prehrana, sva baš sve je bilo na najvišem nivou. Idilu su pomalo pokvarile ozljede Aljoše Šarca i Domagoja Prolete, koji su se u utorak morali vratiti u Zabok. Prema prvim informacijama Šarac bi se ovaj tjedan u potpunosti trebao vratiti treninzima, dok Proletin povratak još nije izvjestan.

U utorak je Zabok odigrao pripremnu utakmicu protiv domaćina, koji je član 2. Slovenske košarkaške lige. Taj su ogled Zabočani uvjerljivo dobili, iako nisu mogli računati na Šarca i Proletu. Istaknuli su se Galić s 24 koša, Radovčić s 18, te Črnjević i Jambrović sa po 16 koševa.

Puno je ozbiljniji bio ogled protiv prvoligaša Rogaške, koji je odrađen pri povratku kući. Zabok je odlično otvorio imao i deset koševa razlike, a onda je zbog sužene rotacije došlo do male dekoncentracije i umjesto da Zabočani s vodstvom odu na veliki odmor, domaći imaju četiri koša viška. Zabok je gotovo do kraja bio u utakmici, minutu i pol prije kraja rezultat je bio 75:70, umor i sužena rotacija učinili su svoje i domaćin je slavio s 9 koševa razlike 79:70.

- Imali smo fenomenalne uvjete u Termama Olimie. Malo su na poremetile ozljede Šarca i Prolete, koje na sreću nisu ozbiljne. Zadovoljan sa svim odrađenim u Podčetrku, pa tako i sa dvije pripremne utakmice. Da smo imali Šarca i Proletu, možda bi čak i slavili protiv Rogaške, no to nam nije tak bitno. Važnije je da iz utakmicu u utakmicu pokazujemo sve veći napredak – riječi su trenera Zaboka, Ivana Tomasa.

Ovaj tjedan Zabok u srijedu u 19 sati u Zaboku dočekuju Celje, a u subotu će Zabočani put Šentjura, gdje ih očekuje gostovanje kod istoimenog domaćina.

TERME OLIMIA PODČETRTEK – ZABOK 80:94

ZABOK Martinko, Anzulović 2, Radovčić 18, Lisica 10, Galić 24, Črnjević 16, Čutuk 8, Tuđen, Tomić, Jambrović 16. TRENER: Ivan Tomas

ROGAŠKA – ZABOK 79:70 (18:25, 24:13, 21:19, 16.13).

ZABOK: Martinko, Anzulović 8 (4 as, 2 ol), Radovčić 17 (4 sk), Lisica 6 (3 sk), Galić 11 (4 sk, 5 as), Črnjević 7 (5 sk, 3 as), Ćutuk 5 (5 sk), Tomić, Tuđen 3, Jambrović 13 (4 sk, 2 as). TRENER: Ivan Tomas

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook