Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješna sezona rukometnog kluba Zabok

Rukometni klub Zabok uskoro će proslaviti 20 godina postojanja


Spomenuti je rukometni klub oduvijek je imao svoju školu rukometa a pojedine igračice su igrale i prvu ligu. U sezoni 2016. aktivno se natječu mlađe kadetkinje kluba u Međužupanijskoj rukometnoj ligi Zagrebačke županije u kategoriji 2002. i mlađe dok djeca mlađih dobnih skupina igraju na pozivnim turnirima.

U sezoni 2015/16 kadetkinje su osvojile 13. mjesto od 21 ekipe u ligaškom natjecanju. U lipnju su rukometašice RK Zabok gostovale na turniru za djevojčice rođene 2002. i mlađe povodom obilježavanja dana Bistre. Pobijedivši vršnjakinje iz Zaprešića i ekipu Bistre naše su rukometašice opravdale ulogu favorita i osvojile prvo mjesto na turniru. Najefikasnija je bila Laura Jurina, dok je Dora Despenić izabrana za najbolju igračicu turnira. 24.06.2016. rukometašice RK Zabok natjecale su se na Memorijalnom turniru Marečić /Herceg povodom 45 godina rukometa u Sv. Ivanu Zelini i osvojile 2. mjesto. U listopadu 2016. rukometašice RK Zabok 2002. i mlađe nastupile su na turniru u Padovi gdje su osim utakmica posjetile i Padovu.

U klubu aktivno trenira 40-tak djece različitih dobnih skupina godišta 2001. do godišta 2011. - Radujemo se otvorenju nove dvorane što će zasigurno doprinijeti povećanju broje djece jer nam je primarni cilj sport približiti djeci i motivirati ih za bavljenje sportom pri tome razvijajući sportski duh. Sve informacije o klubu mogu se naći na stranici www.rkzabok.hr – poručili su iz Rukometnog kluba Zabok.

Još članaka iz "Sport"

Facebook