Prethodni članak
Sljedeći članak

Uspješan debi Viktora Potočkog na Tour of Croatia

Nastup na utrci 'Tour of Croatia' Viktoru je bio prvi ozbiljni seniorski nastup


Zagorski biciklist, Viktor Potočki, uspješno je završio svoj prvi nastup na utrci „Tour of Croatia“ i svoj prvi ozbiljni seniorski nastup. Utrku je završio na 79. mjestu u konkurenciji 131 vozača, što je lijepi uspjeh. Utrku dugu 1075 kilometara prošao je u vremenu 27 sati 50 minuta i 45 sekundi, što je 59 minuta i 12 sekundi sporije od pobjednika,. Na 1075 km za ulaznog seniora to nije velika razlika.

Viktor je odlično ušao u utrku i prvu je etapu završio n a 45. mjestu u vremenu pobjednika Talijana Niccola Bonifazia. Mogao je i bolje, ali nije forsirao znajući da ga čekaju teška iskušenja u nastavku. Drugu etapu od Karlovca do Zadra zavšrio je 81. mjestu, sa zaostatkom za 26 sekundi iiza pobjednika Rumunja Michaela Eduarda Grosua. Treće etapa bila je za njega najveće iskušenje u njegovoj biciklističkoj karijeri. Brdsku etapu dugu 134 kilometara od Trogira do vrha Svetog Jure na Biokovu Potočki je završio na 88. mjestu uz 30 minuta i 49 sekundi za Bjelorusom Kanstransinom Suitsoum, kasnijim pobjednikom. Umor od treće etape donio je svoju, pa je četvrtu etapu od Starigrada Paklenice do Crikevnice završio na 107. mjestu, s 13 minuta i 38 sekundi zaostatka za pobjednikom Talijanom Alessandrom Tonelliem.

Tešku petu etapu brdsku etapu od Rabca preko Opatije do Učke Viktor je bio odličan i završio ju je na 54. mjestu, sa 14 minuta i 25 sekundi za pobjednikom Talijanom Manueleom Borarom. Odličan je bio i u posljednjoj etapi koju je završio na 47. mjestu, s minutom i 28 sekundi za pobjednikom Talijanom Paolom Simionom.

U poretku mladih vozača na utrci Viktor Potočki zauzeo je 9. mjesto. Kad se sve zbroji i oduzme bio je ovo jedan odličan nastup, u kojem je dokazao svoj veliki potencijal.

Još članaka iz "Sport"

Facebook