Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku su upisi u stolnotenisku školu STK Zabok

Rad s mladima u ovoj stolnoteniskoj školi priznat kao jedan od najboljih u Hrvatskoj


I ove godine kreće s radom stolnoteniska škola u organizaciji STK Zabok. Rad s mladima u ovoj stolnoteniskoj školi priznat kao jedan od najboljih u Hrvatskoj. Politika samog kluba se svodi na rad s mladima i njihov razvoj kako na području sporta i zdravlja, tako i njihovog formiranja kao osoba kroz učenje pravila i poštivanje istih u okviru sporta što djeca kasnije mogu primijeniti i u životu.

- Sport je specifičan po tome što se razvija ogromna količina fair playa, osjećaja za poštenje, već u najmlađoj dobi. Stolni tenis poseban je i po tome što nema ozbiljnijih povreda, osobito na rekreativnom i amaterskom nivou. U nekim krugovima koriste ga čak i u terapeutske svrhe jer je dokazano da znatno usporava razvoj simptoma bolesti poput Alzheimera, što je potvrdila i svjetska zdravstvena organizacija, a u svojoj planetarno popularnoj emisiji spomenuo je tu činjenicu i dr. Oz – otkriva nam voditelj škole, vrsni trener Luka Vrančić, koji je u više navrata bio i trener nekih mlađih reprezentacija Hrvatske.

Što se uspjeha same zabočke stolnoteniske škole tiče ima ih napretek.  Neki od igrača i igračica koji su stasali u zabočkoj stolnoteniskoj školi su Klara Cakol, kadetska i juniorska prvakinja RH, Karlo Franjčec, Domagoj Kramarić i Luka Cvetko su se također kitili medaljama na državnim prvenstvima. Treba uzeti u obzir da se u muškim kategorijama obično natječe stotinjak natjecatelja, a u ženskim sedamdesetak natjecateljica.

Prije dvije godine se generacija 2004. okitila zlatom na PH u konkurenciji od ukupno 40 klubova sa područja cijele države. Isti su ove godine opet glavni pretendenti za zlato i u konkurenciji kadeta, a neki od njih se ove godine bore i za mjesto u reprezentaciji. Valja napomenuti da mjesto u reprezentaciji stječu četiri  najbolje plasirana kadeta na ranglisti RH od ukupno 120 konkurenata.

Luka Vrančić je trener svih uzrasta u STK Zabok. Iako zbog količine posla i njegovih obaveza oko reprezentacije, regionalnog razvoja i vođenja ženske ekipe Dr. Časl iz Zagreba sve više uskače Ivan Tršinski koji prema njegovim riječima pomaže već tri godine i taj posao radi odlično.

-Ivan je jako dobar s djecom, i što je jako bitno, djeca ga vole. Prošao je sve uzraste u našoj stolnoteniskoj školi i zna puno o našem sportu, a kroz razgovor s njim zaključujem da je i jako ambiciozan što je vrlo bitno u našem zvanju – zadovoljan je sa svojim kolegom Luka Vrančić.

U dvorani Elektre u Zaboku treninzi za početnike su u terminima od 18:30-20:00 ponedjeljkom, srijedom i petkom.

-Idealno vrijeme za početi se baviti našim sportom je u starosti od 6-8 godina. Usprkos tome pozivamo sve zainteresirane da nam se jave, odnosno da bez ikakve obaveze dođu i okušaju se u stolnom tenisu  – završio je  Luka Vrančić.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj mobitela:  095/8786-926 ili na e-mail: [email protected] .

Još članaka iz "Sport"

Facebook