Prethodni članak
Sljedeći članak

U Termama Tuhelj održano proglašenje najboljih strijelaca Hrvatske za 2015. godinu

U četvrtak, 10. ožujka 2016. godine u Termama Tuhelj održana je svečanost proglašenja najboljih strijelaca Hrvatske za 2015. godinu.


Svečanoj dodjeli nazočio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je uručio nagrade najboljim strijelcima Hrvatske, među kojima je i sedam olimpijaca, koji će braniti boje Republike Hrvatske na Olimpijskim igrama koje će biti održane u Rio de Janeiru. Nakon uručenja priznanja, župan Željko Kolar je istaknuo: „Samozatajni ste, radite u tišini i ostvarujete rezultate, ali ne dobivate pozornost medija i javnosti kao u puno razvikanijim sportovima, u kojima se ne ostvaruju takvi rezultati kao u vašim sportovima. Nadam se da će se to kod nas u Hrvatskoj promijeniti i da ćemo početi adekvatno financirati i podupirati ono što je najbolje, i da vi koji osvajate europske i svjetske medalje možete doći do izražaja. Posebno sam sretan zbog toga što je čak sedam hrvatskih strijelaca, zahvaljujući izvanrednim rezultatima koje su ostvarili tijekom protekle godine, izborilo olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Naša srca će kucati za vas kad budete nastupali pod hrvatskom trobojnicom“, rekao je župan Kolar te na kraju zahvalio vodstvu Hrvatskog streljačkog saveza što je za održavanje dodjele godišnje nagrade najboljim strijelcima odabralo upravo Krapinsko-zagorsku županiju. Uz župana Željka Kolara, nagrade su uručili i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Bože Radoš. Među dobitnicima priznanja je i Martin Oborovečki iz Krapinsko-zagorske županije, koji je na SP u samostrelu održanom lani u Rusiji u kadetskoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju pojedinačno i zlatnu ekipno. Također, njegov otac Damir Oborovečki dobio je priznanje za postignute trenerske uspjehe.

 

DOBITNICI PRIZNANJA ZA STRIJELCA GODINE


Puška-žene: Snježana Pejčić - SK Lokomotiva, Rijeka

Pištolj-žene: Marija Marović - SD Dalmacijacement, Solin

Samostrel-žene: Valentina Pereglin - SD Dubrava 1094

Puška-muški: Petar Gorša - SD Dalmacijacement, Solin

Pištolj-muški: Uroš Kačavenda - GSD Osijek 1784

Leteće mete: Josip Glasnović - SD G.A.J. Dubrava (Zg.)

Samostrel muški: Andrej Krstinić - SD DUB, Malinska

Za osvojene medalje prošle godine prigodnim plaketama nagrađeni su strijelci i treneri te osvajači olimpijskih kvota.
Posebno priznanje ISSF-a dobila je Snježana Pejčić kao najbolji ženski strijelac svijeta za 2015. 

STRIJELCI:
Martin Oborovečki, Stjepan Borak, Oliver Mofardin, Ivan Kelečić, Luka Štrbenac, Valentina Kozumplik, Sanja Komar, Nikolina Krivanek, Domagoj Pereglin, Marijan Kajfeš, Giovanni Cernogoraz, Bojan Đurković, Borna Petanjek, Andrija Mikuljan, Marin Čerina, Tanja Perec, Valentina Gustin.

TRENERI:
Seno Čusto, Dejan Dlesk, Diego Gasperini, Franc Glasnović, Tomislav Lazić, Krešimir Loborec, Zlatko Loborec, Ivan Maraković, Damir Oborovečki, Tihana Odlešić Kačavenda, Josip Plečko, Pero Stojnić, Željko Tijan, Dean Vignjević, Siniša Vitez.

Još članaka iz "Sport"

Facebook