Prethodni članak
Sljedeći članak

U subotu u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku počinje 2. izdanje "Croatia basketball campa"


foto: crobasketcamp.com

Nakon uspješnog prvog izdanja, u zabočkoj gradskoj sportskoj dvorani u organizaciji sportske agencije "Pepi sport" i košarkaškog kluba Zabok održati će se drugo izdanje "Croatia basketball campa". Prošle godine okupilo se nešto manje od dvjesto dječaka u dobi od 10-18 godine, a tjedan dana prije početka već je 215 prijava iz čak 13 zemalja.

Uz treniranje, kupanje, zabavu i posjet muzeju Dražena Petrovića, dječacima će se na treninzima pridružiti i promotori kampa, naši poznati košarkaši Ive Ivanov, Ivan Ramljak i Marin Rozić. Očekuje se da će svoje bogato iskustvo dječacima prenijeti i legendarni Dino Rađa, jedan od najtrofejnijih hrvatskih košarkaša u povijesti.

Trenerske snage će kao i prošle godine predvoditi trener Šentjura Jakša Vulić i Silvije Jenkač, dok će ulogu kordinatora obavljati naš Dragutin Črnjević. Pod njihovim vodstvom svoje znanje će im prenašati i treneri: Stepeh Simic (USA), Samo Udrih (Celje), Krunoslav Rimac (Brod), Arnel Dedić (Horsens, Danska), Bariša Krasić (Cibona), Srđan Vokić (Jedinstvo Novi Bečej), Kristijan Vidović (Pepi sport), Nenad Ilić (Jedinstvo Novi Bečej) i Toni Matešić (ŽK Zadar). Uz specijalnog gosta Nevena Spahiju, trenera Macabija, gosti kampa bit će i Alberto Angulo (direktor omladinskog pogona Real Madrid), Tomislav Mijatović (pomoćni trener Efes Pilsena), Danko Miholić (skaut Atlanta Hawksa), Damjan Novaković (trener Rogaške) i Ivan Velić (trener Cibone). Zaista respektabilna imena.

Uz respektabilna imena, dječaci i mladići imat će i respektabilne uvjete. Bit će smješteni u hotelu Well u Termama Tuhelj koji ima četiri zvijezdice, a trenirat će u jednoj od najljepšoj hrvatskih dvorana, onoj zabočkoj.

Slobodno vrijeme provodit će u druženju, na bazenima, a imat će i zanmljiva predavanja o prehrani i psihološkoj pripremi sportaša. Među brojnim polaznicima nalazi se i dvadesetak zagorskih dječaka, kojima će ovo biti lijepo i bogato iskustvo.

Kamp počinje s radom u jutarnjim satima u subotu 29. lipnja, a trajat će sve do 6. srpnja. Dječaci će biti podijeljeni u dvije grupe. U prvoj će participirati dječaci 2005. godište i mlađi, a u drugoj 2004. godište i stariji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook