Prethodni članak
Sljedeći članak

U nedjelju će se održati malonogometni turnir "Lug Zabočki"

U organizaciji udrug "Lug sport", na prekrasno uređenom travnjaku u Lugu Zabočkom u nedjelju 3. srpnja s početkom u 9 sati održat će se malonogometni turnir "Lug Zabočki 2016."


Prvo izdanje ovog turnira dogodilo se još davne 1965. godine, pa je ovaj turnir zasigurno najstariji u Hrvatskom zagorju. Nažalost naprasno je prekinut nakon velike poplave 1989. godine, nakon čega su slijedile ratne godine, pa je ovaj turnir pomalo pao u zaborav. No srećom 2010. skupina volontera okupljenih oko Krunoslava Kušana, dugododišnjeg nogometaša i kapetana zabočke Mladosti, odlučila je ovaj turnir obnoviti i vratiti na staze stare slave. To im je i pošlo za rukom.



Malo ljudi zna, da je 2011. u Lugu Zabočkom za Transporte Habljak zaigrao i tada šesnaestogodišnji Marko Rog, danas igrač Dinama i vatrenih i jedna od najvećih zvijezda hrvatskog nogometa uopće. No na ovom je turniru oduvijek bilo isitnskih majstora i puno bivših i sadašnjih igrača Dinama, Lokomotive, Intera i svih najboljih zagorskih klubova. Još se pamti 2012. godina kada se okupilio 28 momčadi.



Ove godine kotizacija za nastup iznosi 400 kuna, što je zapravo simbolična cijena u odnosu na nagrade. Tako će prvoplasirna momčad dobiti 3.800, drugoplasirana 2.200, trećeplasirana 1.400, a četvrtoplasirana 600 kuna. Sistem igre je 5+1, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela: 098/179-0080. Uz zaista bogatu ponudu jela i pića, organizator je od 17 sati organizirao i živu glazbu, koja će dodatno začiniti vrhunsku atmosferu, kakva je uvijek u Lugu. Na prelijepom i savršeno pripremljenom travnjaku utakmice će suditi ponajbolji zagorski suci: Gamilec, Kožar i Ž. Tuđa.



Ovih smo dana i posjetili vrijedne članove udruge Lug sport koji su busenirali travu u vratarskom prostoru i svakodnevno pomalo kosili i zalijevali igralište. Nema sumnje da će za nedjelju biti idealno pripremljeno, pred dolazak vrhunskih zagorskih haklera. Udruga Lug sport pravi je primjer dobro organizirane udruge, koja sa svojim turnirom raste iz godine u godinu i uvijek pruža nešto novo. Paraleno s njima raste i čvrsti objekt uz travnato igralište, u koji Kušan i njegovi vrijedni suradnici ulažu sav novac koji zarade na turniru.

Još članaka iz "Sport"

Facebook