Prethodni članak
Sljedeći članak

U KRAPINI FINALNI SUSRET HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA ZA ŽENE: Split uzeo duplu krunu

Dvodnevni festival ženskog nogometa u Krapini završio je finalnim susretom nogometnog kupa u kojem su se sastali Split, novi državni prvak, i Osijek, bivši državni prvak


Dvodnevni festival ženskog nogometa u Krapini završio je finalnim susretom nogometnog kupa u kojem su se sastali Split, novi državni prvak, i Osijek, bivši državni prvak, u kojem su Splićanke pokazale da su u ovoj sezoni bolja ekipa jer su rezultatom 1:0 svladali ekipu Osijeka i time uzele duplu krunu ove godine.

Uz brojno gledateljstvo susret je privukao i visoke uzvanike iz Hrvatskog nogometnog saveza te su, između ostalih, utakmici nazočili Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Tomislav Kuzman, Povjerenik za natjecanja ženskog nogometa, Mate Prskalo, izbornik ženske A reprezentacije i Stjepan Merkaš, predsjednik Nogometnog saveza KZŽ.

Sam susret počeo je u laganom ispitivanju snaga da bi iz minute u minutu igru preuzeo Osijek i prijetio vratima Splita. Kada se očekivala realizacije takove igre Leonarda Balog radi medvjeđu uslugu svojoj ekipi jer u nepunih pet minuta dobiva dva žuta kartona odnosno isključujući crveni tako da su Osječanke od 34 minute na terenu ostale sa igračicom manje. Sve ostalo nakon toga bila je stvar rutine nogometašica Splita koji potpuno preuzimaju igru i kontroliraju utakmice a unatoč dobroj obrani Osječanki Split uspijeva u 80. minuti realizirati brojčanu prednost.

Naime, dosuđen je korner u korist crvenih iz Splita koji je vrlo uspješno izvela Iva Bukač pogodivši mrežu „nes(p)retne“ Slanović izravno iz kornera.

Do kraja susreta vidjeli smo jednu priliku Osijeka i malu „čarku“ između igračica na terenu koja je rezultirala još jednim crvenim kartonom u 90. minuti za Anelu Lubinu, nogometašicu Splita.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i moramo naglasiti – pehar Kupa sasvim zasluženo odlazi u Split.

Ovaj dvodnevni festival ženskog nogometa odlično je organizirao NK Zagorec iz Krapine koji je svakoj ekipi poklonio buket cvijeća u boji njihovih službenih dresova (kadetkinjama je bukete uručio direktor Zagorca Stjepan Poljak dok su seniorkama bukete uručili igrači omladinske škole Zagorca).

OSIJEK – SPLIT 0:1 (0:0)

KRAPINA - ŠRC Podgora. Gledatelja: 400. Sutkinje: Bolić ( Zagreb ), Volenik – Vidović ( Milanovac ), Pejić ( Zagreb ). Delegat: Marica Klesak.

Strijelac: 0:1 Bukač ( 80 ).

OSIJEKA: Slanović, Bulut, Culek, Nevrkla, Baban, Balić, Kunštek, Balog, Šalek, Lojna, Maltašić. Još su igrale: Lucić, Laslavić, Pernar. Trener: Tihomir RUDEŽ

SPLIT: Bukovec, Dulčić, Smiljković, Bošnjak, Horvat, Lubina, Valušek, Conjar, Dujmović, Bukač, Spiranović. Još su igrale: Mišetić, Pedić, Gegoliaj, Kolgjeraj. Trener: Božidar MILETIĆ

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook